Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

«Бережімо довкілля»

Дата: 23.04.2021 09:54
Кількість переглядів: 2346

 

 

            У зв’язку з настанням  пожежонебезпечного періоду та високою пожежною небезпекою, збільшились численні випадки навмисного підпалювання сухої природної рослинності або її залишків, стерні, смітників та забур’янених територій в агроформуваннях та інших господарствах, в тому числі на смугах відводу автомобільних доріг, залізниць, ярах, балках, коли вогонь з місць випалювання, розповсюджуючись на значні відстані, часто призводить до виникнення пожеж та загибелі лісових культур, полезахисних лісових смуг та лісових масивів, забруднення атмосферного повітря та часто й до загибелі людей.

            Випалювання рослинних залишків, а також побутового сміття щороку набуває масштабних розмірів і зазвичай переростає в неконтрольоване горіння, що не рідко призводить до важких наслідків на природне середовище, на здоров’я та  життя людей та ін. Спалювання трави та листя заборонене законодавством України, а відповідальність за це  передбачена  Кодексом України про адміністративні правопорушення, зокрема:

  • стаття 77 (частини 1 та 2 із внесеними змінами) «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1530 грн і до 15300 грн, на посадових осіб від 4590 грн до 30600 грн;
  • стаття 77′ (частини 1 та 2 із внесеними змінами) «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн і до 12240 грн, на посадових осіб від 15300 грн до 30600 грн;
  • стаття 82 «Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізація, знешкодження, видалення або захоронення» тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн і до 1360 грн і  на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності  від 850 грн до 1750 грн.

    Отже, задумуючись над екологічними проблемами, перш за все треба дбати не лише про  чистоту тієї території, де ми проживаємо, а й про методи її досягнення. Адже чисте довкілля – наше здоров’я, а отже – наша мета! Адже ми всі добре знаємо як поводитись так, щоб не зашкодити природі. І якщо ми не будемо байдужими до проблем довкілля і дотримуватимемось елементарних правил, можна сподіватися, що будуть чистими кожна вулиця, місто, село, загалом країна, а люди будуть у злагоді з природою.

    Тільки спільними зусиллями всього людства ми зможемо досягти позитивних результатів і здоров’я наступних поколінь!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь