Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Пенсійний фонд не правильно нарахував пенсію

Дата: 09.08.2021 08:53
Кількість переглядів: 330

  Фото без опису

 

      Часом буває так, що різні установи намагаються відшкодування власних помилок "повісити" на звичайних громадян, які ні сном, ні духом не знали про них. Ось так і пані Наталя 8 років поспіль разом із пенсією щомісяця отримувала зайвих 145 гривень.

      Ще у 2012 році їй призначили пенсію за віком у сумі 1082 грн. 97 коп. І аж у 2020 році їй прийшов лист від головного управління Пенсійного фонду України, де повідомлялося про виявлення невідповідності сум заробітної плати за архівною довідкою. Жінці нарахували переплату пенсії у сумі понад 14 тисяч гривень. Пенсійний фонд вирішив утримувати ці гроші з пенсії.

      Пані Наталя з таким рішенням була не згодна та вирішила скористатися послугами системи безоплатної правової допомоги. Вона звернулася до Хустський місцевий центр з надання БВПД центру, який видав доручення на представництво інтересів по справі адвокату Микиті Кузнєцову.

       На переконання адвоката, рішення Головного управління Пенсійного фонду України є неправомірним. Механізм повернення надмірно сплачених сум пенсій передбачає стягнення зазначених сум лише у разі, якщо така надмірна сплата відбулася з вини пенсіонера, а саме – через його зловживання. Дана позиція міститься, зокрема, в ухвалі Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ по справі №345/1490/17 та у Постанові Верховного Суду України від 02.07.2014 року у справі №6-91цс14.

Щодо ситуації з пані Наталією, то раніше нарахований розмір пенсії відбувся через технічну помилку архівному відділі при формуванні довідки про заробітну плату.

        У ході розгляду адміністративної справи було доведено, що ні під час приймання заяви пані Наталії, ні під час перевірки документів, які вона додала до цієї заяви, посадові особи органів Пенсійного фонду не вказали їй на необхідність подання додаткових документів і не перевірили відомості, які вони вважали недостовірними. У відповідача по справі згідно з законодавством немає повноважень проводити перевірку відомостей, поданих позивачем при призначенні пенсії та після винесення відповідачем рішення про призначення пенсії за спливом восьми років.

      У результаті позов до Головного управління Пенсійного фонду України задоволено повністю.

      Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: Описание: ??https://bit.ly/3jRiAe8

       З усіма успішними справами системи БПД можна ознайомитися на нашому сайтіОписание: ?? http://bit.ly/35YQ57A

      До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь