Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Рішення №63 від 28 липня 2021 року 

Дата: 30.07.2021 14:25
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

 

ГОЛОВАНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Фото без опису

 

Голованівська селищна рада

Голованівського району                        Кіровоградської області

Виконавчий комітет

Рішення

 

від 28 липня 2021 року                                                                  №63

 

                                                 смт Голованівськ

 

Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав

       

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Голованівської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав, Паламарчука Віталія Івановича, 19 червня 1982 року народження, по відношенню до малолітніх дітей: Паламарчука Дмитра Віталійовича, 01 березня 2017 року народження, Паламарчука Владислава Віталійовича, 08 березня 2008 року народження, Паламарчука Руслана Віталійовича, 20 лютого 2013 року народження (додається).

2.  Контроль   за виконанням  даного  рішення  покласти  на першого заступника селищного голови Грабового Д.М.

,

Селищний   голова                                      Сергій ЦОБЕНКО

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Голованівської селищної ради

від 28.07.2021 р. № 63

 

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

 

Органом опіки і піклування розглянуто ухвалу Голованівського районного суду Кіровоградської області та додані документи щодо позбавлення батьківських прав Паламарчука Віталія Івановича, 19 червня 1982 року народження, по відношенню до малолітніх дітей: Паламарчука Дмитра Віталійовича, 01 березня 2017 року народження, Паламарчука Владислава Віталійовича, 08 березня 2008 року народження, Паламарчука Руслана Віталійовича, 20 лютого 2013 року народження.    

Встановлено, що громадяни Паламарчук Алла Олексіївна та Паламарчук Віталій Іванович перебували у зареєстрованому шлюбі. Від подружнього життя у батьків народились сини: Паламарчук Дмитро Віталійович, 01 березня 2017 року народження, Паламарчук Владислав Віталійович, 08 березня 2008 року народження, Паламарчук Руслан Віталійович, 20 лютого 2013 року народження, які проживають біля матері та знаходяться на її утриманні.

Батько з 2019 року втратив зв’язок з дітьми, участі у вихованні дітей не приймає, не цікавиться їх життям, не надає матеріальну допомогу. Таким чином повністю ухилився від виконання своїх батьківських обов‘язків по вихованню та утриманні дітей.

Окрім цього батько дітей Паламарчук В.І. надав нотаріально посвідчену заяву від 22 березня 2021 року, відповідно до якої не заперечує проти позбавлення його батьківських прав відносно до малолітніх дітей: Паламарчука Дмитра Віталійовича, 01 березня 2017 року народження, Паламарчука Владислава Віталійовича, 08 березня 2008 року народження, Паламарчука Руслана Віталійовича, 20 лютого 2013 року народження.

Батько дитини, Паламарчук Віталій Іванович на засідання комісії не з’явився, та не повідомив причини відсутності хоча був належним чином повідомлений. 

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, орган опіки та піклування вважає, що доцільно позбавити батьківських прав громадянина Паламарчука Віталія Івановича, 19 червня 1982 року народження, по відношенню до малолітніх дітей: Паламарчука Дмитра Віталійовича, 01 березня 2017 року народження, Паламарчука Владислава Віталійовича, 08 березня 2008 року народження, Паламарчука Руслана Віталійовича, 20 лютого 2013 року народження

 

 

 

Керуюча справами, секретар виконкому                  Любов БЕЗВЕРХНЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь