Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Рішення № 12 від 25 лютого 2021 року

Дата: 26.02.2021 15:13
Кількість переглядів: 228

                      

 

                               ГОЛОВАНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

                                         

                                        Голованівська селищна рада

Голованівського району                        Кіровоградської області

Виконавчий комітет

Рішення

 

від 25 лютого 2021 року                                                                  № 12

смт Голованівськ

 

Про функціонування кімнати

тимчасового перебування дітей

 

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей», рішення сесії Голованівської селищної ради від 15 січня 2021 року №63 «Про зміну засновника, перейменування та затвердження Статуту (у новій редакції) комунального некомерційного підприємства «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради:

1. Затвердити Положення про кімнату тимчасового перебування дітей при дитячому відділенні КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради (додається).

2. Директору КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради:

забезпечити належне функціонування при дитячому відділенні КНП «Голованівська центральна районна лікарня» кімнати тимчасового перебування дітей, які залишились без батьківського піклування, були покинуті, знайдені, заблукали, залишили сім’ю чи навчально-виховний заклад, вилучені з сімей, де існує реальна загроза їх життю і здоров’ю;

забезпечити утримання кімнати тимчасового перебування дітей у межах кошторисних призначень на відповідний рік;

покласти обов’язки відповідальних по догляду за дітьми, що перебувають у вищезазначеній кімнаті, на медичний персонал дитячого відділення                 КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови Грабового Д.М.

 

Селищний голова                                                          Сергій ЦОБЕНКО

 

               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

                                                                             Голованівської селищної ради

     25 лютого 2021 № 12

 

ПОЛОЖЕННЯ

про кімнату тимчасового перебування дітей при дитячому

відділенні КНП «Голованівська центральна районна лікарня»

 

І. Загальні положення

1. Кімната тимчасового перебування дітей створена та функціонує з              05 липня 2007 року при КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради у палаті № 5 дитячого відділення для тимчасового перебування в ньому неповнолітніх віком від народження до 18 років, які потребують соціального захисту держави (заблукали, були покинуті, залишилися без піклування батьків, залишили сім’ю чи навчально-виховний заклад, вилучені за рішенням виконавчого комітету Голованівської селищної ради із сім’ї, де є реальна загроза їх життю та здоров’ю, самі звернулися за допомогою).

2. Головним завданням кімнати є: забезпечення соціального захисту, створення належних житлово-побутових та психолого-педагогічних умов для забезпечення належної життєдіяльності дітей, тимчасово відчужених від           сім’ї, організація профілактичного, корекційно-виховного, лікувально-реабілітаційного процесів, здійснення контролю за його ходом та результатами, якістю та ефективністю роботи кімнати, дотримання вимог щодо охорони дитинства, створення необхідних умов для участі вихованців у корекційно-виховній, лікувально-реабілітаційній роботі.

3. Основні принципи функціонування кімнати: добровільність перебування, невтручання в особисте життя, моральна підтримка, висока культура взаємостосунків, відкритість для допомоги з боку громадських організацій і приватних осіб.

4. Медичний персонал несе відповідальність за збереження життя і здоров’я дітей, забезпечення прав, утримання, харчування і медичне обслуговування.

 

ІІ. Організація профілактичного, корекційно-виховного та

лікувально-реабілітаційного процесу та життєдіяльності вихованців кімнати тимчасового перебування дітей

 

1. Кімната тимчасового перебування дітей забезпечує своєчасність, доступність і ефективність різних видів допомоги дітям. Організація життя вихованців у кімнаті здійснюється відповідно до психолого-педагогічних вимог.

2. Строк перебування у кімнаті залежить від конкретних обставин та індивідуальних особливостей того, хто звернувся за допомогою, але не може перевищувати 90 діб. Допомога дітям надається в будь-яку годину. Не підлягають розміщенню у кімнаті діти, які перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, психічно хворі з вираженими симптомами хвороби, а також ті, які вчинили правопорушення і щодо них є відомості про винесення компетентними органами чи посадовими особами рішення про затримання, арешт або поміщення в приймальник-розподільник для дітей.

3. Лікувально-реабілітаційний комплекс процедур може включати проведення прийому лікарями: педіатром, дермато-венерологом, невропатологом та іншими спеціалістами.

Вихованці можуть одержувати кваліфіковане різнобічне психологічне, педагогічне, юридичне, медичне консультування.

4. Виявлені діти, які заблукали, були покинуті, залишилися без піклування батьків, залишили сім’ю чи навчально-виховний заклад, вилучені службою із сім’ї, де є реальна загроза їх життю та здоров’ю за клопотанням служби у справах дітей влаштовуються до зазначеної кімнати.

5. Якщо батьки (усиновителі) або опікуни (піклувальники), прийомні батьки (батьки-вихователі) нехтують правами, інтересами дітей, провокують їх асоціальну поведінку, самовільне залишення сім’ї, навчально-виховних закладів, створюють загрозу їх життю та здоров’ю, службою у справах дітей порушується питання про застосування заходів громадського впливу, притягнення їх до кримінальної, адміністративної та іншої юридичної відповідальності, встановлення правового статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, формування особової справи дитини.

6. Діти, які звернулися до кімнати тимчасового перебування, влаштовуються за особистою письмовою чи усною заявою дитини за клопотанням відділу у справах дітей, сім’ї та надання соціальних послуг Голованівської селищної ради. Анонімність перебування у даній кімнаті забезпечується не більш ніж протягом 24 години з моменту звернення. Вихованці кімнати мають право безкоштовно одержувати трохразове харчування, комплекс комунальних послуг і місце проживання.

7. Дітям, які перебувають у кімнаті тимчасового перебування, працівниками відділу у справах дітей, сім’ї та надання соціальних послуг Голованівської селищної ради надаються соціальні послуги.

8. Відповідальність за подальше влаштування дітей віком від народження до трьох років та медичне обстеження дітей, які перебувають у кімнаті тимчасового перебування, несе завідувач дитячим відділенням КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради, у разі відсутності завідувача відділенням – директор КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради або особа на яку покладені обов’язки відповідно до наказу директора .

9. Відповідальність за подальше влаштування дітей віком від трьох років, які перебувають у зазначеній кімнаті несе відділу у справах дітей, сім’ї та надання соціальних послуг Голованівської селищної ради

Працівниками відділу у справах дітей, сім’ї та надання соціальних послуг Голованівської селищної ради здійснюється відвідування дітей у кімнаті тимчасового перебування КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради, які відібрані із сімей, згідно із затвердженим графіком.

10. Вихованці кімнати тимчасового перебування повинні виконувати правила культури поведінки, ввічливо ставитись до медичного та обслуговуючого персоналу.

 

ІІІ. Управління кімнатою тимчасового перебування дітей

1. Управління кімнатою тимчасового перебування дітей здійснюється його засновником в особі голови Голованівської селищної ради.

2. Директором КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради затверджуються правила внутрішнього трудового розпорядку та посадові обов’язки працівників за погодженням із засновником.

IV. Фінансово-господарська діяльність кімнати

тимчасового перебування дітей

 

1. Фінансово-господарська діяльність кімнати тимчасового перебування дітей здійснюється за рахунок коштів загального кошторису видатків, передбачених на фінансування КНП «Голованівська центральна районна лікарня» Голованівської селищної ради, та залучення благодійних внесків, спонсорських пожертвувань підприємств, установ, організацій та окремих громадян.

 

Керуючий  справами, секретар виконкому               Любов БЕЗВЕРХНЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь