Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Рішення №56 від 23 червня 2021 року

Дата: 24.06.2021 16:36
Кількість переглядів: 287

 

ГОЛОВАНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 

Голованівська селищна рада

Голованівського району                        Кіровоградської області

Виконавчий комітет

Рішення

 

від 23 червня 2021 року                                                                  №56

 

                                                 смт Голованівськ

 

 

 

 

Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав

 

       

Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Голованівської селищної ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав, Токарчука Романа Петровича, 15 травня 1983 року народження, по відношенню до неповнолітнього сина Токарчука Романа Романовича,  02 травня 2007 року народження (додається).

 

2.  Контроль   за виконанням  даного  рішення  залишаю за собою.

 

Перший заступник селищного голови                         Дмитро ГРАБОВИЙ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Голованівської селищної ради

від 23.06.2021 р. № 56

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

 

Органом опіки та піклування розглянуто ухвалу Голованівського районного суду Кіровоградської області та додані документи щодо позбавлення батьківських прав Токарчука Романа Петровича, 15 травня 1983 року народження, по відношенню до неповнолітнього сина Токарчука Романа Романовича, 02 травня 2007 року народження.     

Встановлено, що громадяни Бабійчук Олена Василівна та Токарчук Роман Петрович перебували у зареєстрованому шлюбі. Від подружнього життя у батьків народився син Токарчук Роман Романович, 02 травня 2007 року народження. Однак, сімейне життя у громадян не склалося через відсутність взаєморозуміння між батьками. В 2010 році шлюб між подружжям розірвано. Наразі дитина проживає разом з матір’ю за адресою вул. Ярослава Домбровського, 17 а/3, 58-304 Валбжих, Республіка Польща та навчається по місцю проживання.

Батько з 2010 року втратив зв’язок з дитиною, участі у вихованні дитини не приймає, не піклується, не надає матеріальну допомогу. Таким чином повністю ухилився від виконання своїх батьківських обов‘язків по вихованню та утриманні сина.Окрім цього батько дитини Токарчук Р.П. надав нотаріально посвідчену заяву від 05 травня 2021 року, відповідно до якої не заперечує проти позбавлення його батьківських прав відносно до сина Токарчука Романа Романовича, 02 травня 2007 року народження.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини гр. Токарчук Роман Петрович був відсутній в телефонній розмові повністю підтримав свою заяву щодо не заперечення позбавлення його батьківських прав відносно дитини Токарчука Романа Романовича, 2007 року народження.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, орган опіки та піклування вважає, що доцільно позбавити громадянина Токарчука Романа Петровича, 15 травня 1983 року народження батьківських прав, по відношенню до неповнолітнього сина Токарчука Романа Романовича, 02 травня 2007 року народження.     

Перший заступник селищного голови                 Дмитро ГРАБОВИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь