Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Допомога у пошуку роботи, особам, що мають конфлікт із законом

Дата: 11.10.2021 14:27
Кількість переглядів: 285

Допомога у пошуку роботи, особам, що мають конфлікт із законом

 

08 жовтня 2021 року в приміщенні Голованівському районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області відбулася  робоча зустріч - семінар працівників сектору пробації, заступника начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії  Кіровоградського обласного центру зайнятості Ірини Слободянюк з клієнтами пробації.  Спільна зустріч була організована з метою вирішення питань, які виникають в роботі під час здійснення наглядової пробації. Особливу увагу було звернуто на те, що криміногенною потребою, перебуваючих на обліку, часто є відсутність роботи, постійного працевлаштування, зайнятості. Дефіцит коштів, відсутність соціальної запитуваності, незайнятість штовхає людину на злочинний шлях.

  Співпраця триває в напрямках інформування та консультування із загальних питань зайнятості з елементами техніки пошуку роботи та сприяння працевлаштуванню осіб, які відбувають покарання з іспитовим строком.  При проведенні  індивідуального профконсультування (в умовах карантинних обмежень консультації надавалися з дотриманням санітарних вимог), особи,  засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, були проінформані про стан ринку праці в регіоні, дізналися про послуги центру зайнятості, ознайомилися з актуальними вакансіями, перспективами працевлаштування та перевагами легальної праці.

 Заступником начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії обласного центру зайнятості Іриною Слободянюк з метою подальшої підготовки клієктів пробації до працевлаштування, було надано інформацію стосовно проведення певних заходів з отримання роботи, правил поведінки при співбесіді з роботодавцем, написання резюме, системи пошуку роботи. Діяльність органу пробації та служби зайнятості спрямована на сприяння працевлаштуванню та соціальну підтримку засуджених осіб, що є суттєвим кроком для повернення людей до трудового життя і попередження нових правопорушень.

За підсумками обговорення сторони домовились щодо продовження співпраці двох установ по наданню підтримки та допомоги суб’єктам пробації. Адже за сприянням служби зайнятості громадяни, засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі мають змогу не лише знайти роботу з гідною заробітною платою за своєю професією, але й змінити своє життя на краще.

 Працюємо в данному напрямку разом!», – зазначила начальник Голованівського районного сектору пробації, - це запорука забезпечення безпеки суспільства, зниження рівня повторної злочинності.

 

Ірина Криницька,

Голованівський районний сектор

філії Державної установи

«Центр пробації» в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь