Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Волонтерська роботаз суб’єктами пробації

Дата: 24.11.2021 11:21
Кількість переглядів: 713

Волонтерська робота з суб’єктами пробації

 

     10.11.2021року в  Голованівському районному секторі філії Державної установи  «Центр пробації» в Кіровоградській області з суб’єктами пробації розпочато цикл занять волонтера-колишнього медичного працівника  Голованівської ЦРЛ, на даний час пенсіонерка, Тетяни Анатоліївни.

    Метою заходу було: показати залежність  здоров’я від способу  життя і поведінки.

    Заняття  допоможуть кожному із нас здобути корисні  знання для себе, інформацію про  профілактику різноманітних інфекцій, першу медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях і про багато інших питань.

Адже це  важлива задача – зберегти  своє здоров’я для майбутнього: для себе, для близьких, для сім’ї і дітей. Здоровій людині простіше підтримувати хороший настрій і самопочуття, вирішувати свої проблеми, він може працювати, займатися спортом, будувати відношення з другими людьми, зберігати бадьорість духа, і саме головне, -  вірити в можливість  змін життя на краще.

      Найстрашніші вороги людини не побажали б йому тих бід, які можуть принести йому власні думки.  У лікаря є три засоби боротьби з хворобою: слово, рослина, ніж. Зверніть увагу-слово на першому місці. Наше здоров’я-пряме слідство мислення людини. Ніхто уже не ставить під сумнів, що між психічним та фізичним станом є прямий зв'язок. Найкращий захист від усіх хвороб, від любої інфекції - це тверда віра в власне здоров’я і   позитивні емоції. Негативні думки розрушають. Наприклад, злість визиває хворобу шлунку, образа з часом  приводить до хвороби печінки підшлункової залози, холециститу. Один із важливих психологічних законів  говорить: словесна проява любові, симпатії та захоплення посилює життєву енергію того, до кого вона звернена, А злі та недобрі слова зменшують її. Загальне число захворювань пов’язаних з поганими думками  продовжує рости. Потрібно наслідувати пораді – радуватися життю, яким би тяжким воно не було. І так, здоров’я, життя і доля людини залежить від його думок. Думаєш  про хороше- очікуй хорошого, думаєш про погане - погане і получиш.

   В наш непростий, можливо навіть важкий час  із сьогоднішнього дня починаємо думати лише про хороше і надіятися тільки на краще.

   Із  запровадженням в країні надзвичайної ситуації під час епідемії коронавірусу метою заходу було ознайомити суб’єктів пробації та  довести до них інформацію про загрозу даного захворювання: його симптоми, коли варто звертатися до лікаря, чи необхідна госпіталізація  та яку профілактику слід проводити, щоб уберегти себе, пересічних громадян, оточуючих та своїх рідних від зараження.

         Основний акцент при цьому робився на відповідальне ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих.

     Ліків від COVID-19 немає. Лікування, яке застосовують, тільки полегшує перебіг хвороби, тобто покращує стан пацієнтів, допомагаючи пережити COVID-19. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності.  Саме тому щепитися від COVID-19 якомога швидше - означає захистити своє життя, тим більше люди старшого віку належать до пріоритетних груп з вакцинації в нашій державі, тому що вони є однією з груп ризику тяжкого перебігу хвороби та мають хронічні захворювання.

     Навіть вакцинована людина може заразитися COVID-19. Завдання щеплення полягає в тому, щоб ефективно запобігти тяжкому перебігу хвороби, ускладненням і смерті. Отримавши щеплення, людина, навіть якщо і хворіє, то перенесе хворобу легше: швидше за все вона не потребуватиме кисневої терапії та не потрапить до лікарні.

    Тільки усвідомивши всі ризики та наслідки цієї хвороби, а також об’єднавши зусилля, можна здолати будь-яку проблему.

Будь ласка, також не забувайте!

Щеплення від COVID-19 не скасовує потреби:

  • провітрювати приміщення
  • дотримуватися дистанції у 2 метри
  • носити маску в людних місцях
  • мити руки або, якщо не має такої змоги, обробляти їх дезінфектантом після перебування на вулиці, в магазинах, аптеках, ліфті.

         Пам’ятаємо, що здоров’я у наших руках!

 

Ірина Криницька,

Голованівський районний сектор №2

філії Державної установи «Центр пробації»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь