Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Аліменти на утримання студента 

Дата: 26.11.2021 11:33
Кількість переглядів: 233

 

 

 

Фото без опису

 

Аліменти на утримання студента 

 Позитивна практика системи БПД

   

Доволі часто у житті трапляються ситуації, коли один із батьків перестає піклуватися про матеріальне благополуччя своєї дитини, відмовляючись сплачувати аліменти, необхідні для її повноцінного життя та розвитку, здобуття професійної освіти. Якщо ж батько дитини не виплачує аліменти, мовляв, вона уже доросла. Що ж робити?

Саме з таким питанням до Локачинського бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася  студентка, яка розповіла, що її батьки розлучені, батько певний час сплачував аліменти на її утримання, але як тільки їй виповнилося 18 років відповідні виплати перестали надходити. Дівчина навчається в Торчинському професійному ліцеї, у зв’язку з цим потребує матеріальної допомоги на проїзд до місця навчання, проживання,  харчування, на придбання підручників та одягу. Матір не припинила їй допомагати, попри те, що її матеріальне становище бажає бути кращим:  підходящої роботи в селі немає та й на утриманні є ще двоє малолітніх дітей від іншого шлюбу. Натомість батько працює, однак матеріально про неї не піклується.

 «Право на отримання аліментів мають студенти, поки їм не виповниться 23 роки, у випадку коли вони продовжують навчання і потребують матеріальної допомоги. Причому таке право мають студенти як денного, так і заочного відділення. Право на звернення до суду із заявою про стягнення аліментів на утримання дитини, що продовжує навчання, має той з батьків, з ким проживає дитина, або безпосередньо сама дитина, яка навчається”, – зауважує юристка Локачинського бюро правової допомоги Алла Рибка.

Вивчивши всі матеріали справи, фахівчиня бюро роз`яснила дівчині, що аліменти на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання, можуть виплачуватись батьками добровільно або в судовому порядку. Оскільки батько відмовляється надавати допомогу, необхідно звертатися до суду. Алла Рибка, узгодивши правову позицію з клієнткою,  склала позовну заяву, яку подала до суду.

За результатами розгляду справи, суд вирішив позовні вимоги клієнтки задовільнити повністю та стягнути з батька аліменти в розмірі 1 000 гривень щомісячно, до закінчення навчання дівчини, але не довше, ніж до досягнення нею 23-річного віку.

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь