Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Духовне наставництво суб’єктів пробації

Дата: 16.12.2021 10:43
Кількість переглядів: 333

Духовне наставництво суб’єктів пробації

 

В приміщені філії Державної установи «Центр пробації» Голованівського районну Кіровоградській області 17 грудня 2021 року відбулася зустріч волонтера - настоятеля Голованівського храму на честь Апостола і євангеліста Іоанна Богослова з суб’єктами районного сектору, перебуваючими на обліку.

Свою промову священик розпочав з самого простого пояснення:

«За що мені це»- таке питання часто задають люди, у яких в житті не все так гладко, як хотілося б. Якщо вдача покинула вас – швидше за все, річ у вас. Існують закони, з якими сперечатися безглуздо вони працюють з усіма в будь-яких умовах. Є підказки людині згори, до яких варто прислухатися, щоб жити щасливо!

Якщо забутися про них і робити щось, що суперечить вічним істинам, можна втратити все, що маєш. Ці підказки допоможуть згадати про найважливіше і надихнуть вас бути радісною і щасливою людиною. Все інше обов’язково додасться.

1.Бог створив людину не для страждань. Страждати- безглузде і марне заняття. Менше скаржтеся на життя, завжди пам’ятайте, що є люди, яким живеться набагато гірше, ніж вам.

          2.Бог дає людині таланти, силу і здібності. Дар Божий потрібно використовувати для вдосконалення навколишнього світу, а також для допомоги тим, кому реально потрібна ваша допомога. Удосконалюйте себе, використовуйте свої таланти, простягайте руку допомоги тим, хто поруч. Допомагаючи світу, ви допомагаєте собі.

        3.Постарайтеся наповнити своє життя і життя ваших близьких любов’ю-цим ви притягатимете сприятливі обставини, фінансове благополуччя. І навпаки, агресія буде проявлятися в незмінному погіршенні якості життя.

        4.У житті немає абсолютно нічого випадкового- своїми думками, словами, діями і вчинками ми формуємо свою сьогоднішню реальність і своє майбутнє. Так що будете ви насолоджуватися, або навпаки, тільки мучитися, цілком і повністю залежить від вас.

        5.З п’ятим правилом прямо пов’язане четверте: думки формують події. Навчіться думати позитивно, і ви створите дійсність, яка буде вас тішити. І навпаки, дратівливість, гнів, заздрість, гординя притягують одні невдачі та невезіння.

        6.Як би не складалися обставини навколо, завжди залишайтеся спокійними, зберігайте позитивний настрій. Якщо ви будете вірити, що все налагодиться, так і станеться. Віра – велика рушійна сила. І по вірі дано буде вам!

        7.Ви володієте відповідями на всі запитання, які вас цікавлять, головне- вчасно чути голос справедливості і добра у себе в серці.

        8.Кожна людина може врятуватися з Божою поміччю. Бог знаходиться в кожному із нас. Знайдіть Його в собі, а потім проявіть Його через себе в своєму оточенні.

        9. Якщо ви не любите самого себе, то і навколишні вас теж не будуть любити. «Якою мірою ви відміряєте, такою і вам відміряно буде». Як ви ставитеся до оточуючих, так і оточуючі будуть ставитеся до вас.

       10.Незалежно від того, настільки важкі проступки, Господь все одно любить кожного з нас. У Біблії написано: «Шукайте і знайдете, стукайте і відчинено вам буде». Однак запам?’ятайте: Господь завжди дає Те, що вам потрібно саме в цей момент.

       11.Причина неприємностей людини полягає не в інших людях, а в ній самій. Інформація руйнівного характеру отруює нам життя і не дає бути щасливими.

       12. Абсолютно все вже є всередині людини: і влада, і слава, і шана, і гроші. Завдання полягає в тому, щоб вивільнити всі блага в оточуючу вас дійсність. А це можливо через неухильне дотримання Божих заповідей.

       13. Не діліть оточуючих вас людей на «поганих» і «хороших». Ми такі, які є, і якщо ваш колега, товариш на службі поганий особисто для вас, то іншого він влаштовує. «Не судіть, і не судимі будете».

        14. «Пізнай себе»- це філософське правило цілком можливо застосувати і в навколишній діяльності. Тільки ніякого самоаналізу і буквоїдства! Самопізнання- це процес відкриття в собі здібностей і талантів, і практичне їх застосування в зовнішньому світі.

         15. Для Бога немає таких понять, як «вина», «покарання» і подібні до них. Важливо питати: «Не за що?», а «Для чого?» Господь допускає право кожного на помилку, і зрозуміло, на її виправлення, на проходження того уроку, який нам необхідно пройти. І всі труднощі даються під силу. Найкращий спосіб виправлення помилок- це проявляти любов до самого себе і до оточуючих людей. Бог робить все, аби Ви були щасливими…

         Виправна система, як показує досвід, не завжди може самостійно справитись перед поставленою задачею. Не рідко відбувши один термін, людина з легкістю створює новий злочин проти суспільства. Тому і для суспільства важливо приймати участь у виховному процесі осіб.

 Промова священика закінчувалась поясненням Десяти заповідей, які Господь записав на кам’яних скрижалях і дав народу цей закон. Який є досконалим тому, що визначає нашу поведінку на всіх рівнях: у ставленні до Бога, сім’ї, до суспільства загалом. Більш детальну перевагу священик надав останнім заповідям.

«Шануй свого батька та матір свою» Ця заповідь вимагає від дітей любові й ніжності, турботи про батьків, збереження їх репутації, щоб діти для батьків були допомогою і втіхою в похилому віці.

«Не вбивай». Усі вчинки, котрі сприяють скороченню життя: ненависть, помста, нехтування потребами потерпілих є порушенням 6-ї заповіді, а життя це саме найцінніше, що є на світі.

«Не чини перелюбу». Ця заповідь забороняє не лише брудні вчинки, але й розпусні думки й бажання.

«Не кради». Ця заповідь засуджує крадіжку.

«Не свідкуй неправдиво на свого ближнього». Будь – яка неправда, спроба чи намагання обманути нашого ближнього, навіть зумисне замовчування правди є порушенням даної заповіді.

Яку людину можна назвати «вільною»: ту, що підкоряється закону, чи ту, яка порушує його? У чому полягає свобода для злочинця? У тому, щоб порушити закон? Але в такому разі він губить свою свободу, тоді як той, хто дотримується закону, залишається вільним.

В кінці промови священик закликав покаятися, очисти свою душу та залишити своє кримінальне життя в минулому. 

Отже якби всі дотримувалися десяти Божих заповідей то ми б жили в суспільстві добра і процвітання.

 

Ірина Криницька

Голованівський районний сектор

філії Державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь