Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

ЗВІТ селищного голови про виконану роботу за 2021 рік (текстові матеріали)

Дата: 21.12.2021 15:02
Кількість переглядів: 366

 

Доброго дня, шановні депутати, запрошені! Вашій увазі хочу представити короткий звіт діяльності Голованівської селищної ради за 2021 рік. В першу чергу хочу сказати, що цей рік був непростий: ми почали працювати в умовах нового адміністративно-територіального устрою. Створена Голованівська громада в кінці 2020 року  перейняла на себе велику частину повноважень районної державної адміністрації, районної ради та ще багато інших повноважень по прямих відносинах з міністерствами та відомствами центральної державної влади. Робота була побудована наступним чином, а саме: всі сфери соціально-економічного життя громади повинні працювати належним чином та їм повинна бути приділена, по можливості, однакова увага.

          Так, у сфері освіти  за поточний рік проведена колосальна робота по покращенню матеріальної технічної бази наших шкіл:

-  придбано інтерактивні комплекси (дошка + проєктор + ноутбук) для навчальних  кабінетів опорного закладу та Межирічківської, Троянської та Новосільської філій;

 - облаштовано новий кабінет біології та придбано в цей кабінет інтерактивну панель;

-  для харчоблоків шкіл нашої громади придбали електричні плити, м'ясорубки, морозильну камеру та меблі (Наливайківська,  Свірнівська, Новосільська, Троянська,  Межирічківська та Голованівська філії);

- проведено ремонт внутрішніх вбиралень в Молдовській, Троянській, Новосільський та Межирічківській філіях;

- встановлено новий паркан в Межирічківській філії;

- зроблено ремонт кабінетів інклюзивно-ресурсного центру, придбано оргтехніку для працівників центру та спеціалізоване обладнання і дидактичні матеріали для відвідувачів центру;

- переведено в приміщення шкіл дитячі садочки села Наливайка та пристанційного селища Голованівськ, де проведено ремонтні роботи для комфортного перебування дошкільнят;

- в рамках програми "Обдарована молодь" виплачено стипендії для учнів-призерів олімпіад, конкурсів, фестивалів та вчителям, які підготували цих учнів;

- за високі досягнення у навчанні випускники які отримали золоті медалі отримують стипендії в розмірі 5000 грн, які отримали срібну медаль – 3000 грн.

- за співфінансування з державним бюджетом придбали новий шкільний автобус;

- облаштовано ще один новий кабінет для  комунального закладу "Центр розвитку педагогічних працівників".

          До того ж всі випускники закладів дошкільної освіти отримують подарунки по завершенню навчання в садочках громади, до дня святого Миколая всі дітки садочків отримують новорічні подарунки.

           У сфері культури розпочали капітальний ремонт фасаду центру культури та дозвілля на суму 4,6 мільйона гривень. Уже замінено вікна, утеплено фундамент та укріплено вимощення для захисту фундаменту,  заливається бетоном ґанок. Продовжується ремонт входу в цьому ж центрі. В наступному  році комплексно буде  закінчено як вхід, так і робота по фасаду. І будемо мати гарний та сучасний центр культури та дозвілля, який буде відповідати своїй назві та реально стане центром культурного розвитку учнівської молоді та населення всієї громади.  Встановлюємо поряд зі старим пам'ятним знаком загиблим в роки Другої світової війни євреям, які проживали на території Голованівська, новий знак, який відкриємо вже в наступному році.

           У сфері охорони здоров'я хочу перш за все зазначити, що основним завданням для себе вбачав та вбачаю збереження нашої лікарні. Основна проблема полягає в тому, що коли старий Голованівський район було поділено на три громади (Голованівську, Побузьку та Перегонівську),  вся відповідальність та всі зобов'язання по забезпеченню функціонування лікарні повною мірою  лягли лише на бюджет нашої громади,  і крім визначених бюджетним кодексом  комунальних платежів, які ми повинні профінансувати стовідсотково, ми сумарно виділили понад 6 мільйонів  гривень на виплату заробітної плати лікарям, харчування пацієнтів, паливно-мастильні матеріали, придбання лікарських засобів.  Продовжуються ремонтні роботи по покрівлі. Обладнано  медичним  киснем  терапевтичне,  хірургічне та інфекційне  відділення,  придбано апаратуру для пункту забору та обстеження донорської крові та обладнання для маніпуляційного кабінету.  Найголовніше, що вже до кінця цього року будемо мати нове медичне обладнання на суму понад 10 мільйонів гривень - це і лапароскопіскопічна стійка і новий рентген, наркозна станція та аналізатори для проведення лабораторних досліджень, все це обладнання необхідне для нашої лікарні та наших лікарів.  Виділені кошти в сумі 136 тисяч гривень на придбання реанімобіля  для екстреної медичної допомоги. В центрі культури та дозвілля облаштовано центр вакцинації по боротьбі з коронавірусною інфекцією, станом на 20 грудня  провакциновано понад 58% жителів громади, за що дякуємо працівникам центру первинної медико-санітарної допомоги.

           Соціальний захист населення:селищною радою виділено кошти в сумі 155 тис. грн та виплачено матеріальну допомогу учасникам АТО/ООС до Дня захисника України 14 жовтня. Постійно працює комісія з виділення матеріальної допомоги людям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах та важкохворим жителям нашої громади.  По цьому напрямку було виділено понад 300 тисяч гривень на 2021 рік.  Придбано нове обладнання та зроблено ремонт ванної кімнати в будинку людей похилого віку в селі Троянка. До новорічних та  різдвяних свят постійно надаються подарунки дітям-сиротам, дітям в патронатних сім'ях, дітям учасників АТО/ООС  та дітям з особливими потребами.

           У сфері житлово-комунального господарства продовжується робота по освітленню території нашої громади,  проведено ремонт гаражів комбінату комунальних підприємств, придбали новий відвал до трактора для прибирання снігу, забезпечили всіх працівників комунального підприємства спеціалізованим одягом. Від агрофірми «Хлібороб» отримали спонсорську допомогу у вигляді трактора Т-150 та автомобіль УАЗ.  На сьогодні будуються за сучасними технологіями очисні споруди по вулиці Пушкіна, роботи виконано на 50%, які на весні 2022 року запрацюють.  Завершено капітальний ремонт ділянки тротуару та місця для паркування автомобілів біля дитячого садочка «Веселка».  Проведений поточний ремонт доріг по всій нашій громаді, продовжено асфальтування прибудинкових територій в Голованівську.  Побудували новий спортивно-ігровий майданчик зі штучним покриттям для гри у волейбол та великий теніс, по вулиці Соборній. Завершуємо будівництво вуличного водопроводу по вулиці Івана Франка, продовжили водогін по вулиці Голочанській у пристанційному селищі Голованівськ,   закінчили будівництво водопровідної мережі на території села Ємилівка.  З початку 2021 року запустили чотири маршрути по нашій громаді   в напрямках: на станцію Голованівськ, на село Журавлинка, на село Молдовка та на село Олександрівка.  Передали шкільний автобус з освіти на баланс комбінату комунальних послуг  для відкриття ще одного маршруту в напрямку  села Розкішне. До 30-ї річниці незалежності нашої держави, на центральній площі нашого селища встановлено флагштоки з державною, місцевою та європейською символіками. В селі Ємилівка нашої громади відкрито алею слави воїнам АТОООС які загинули за незалежність нашої держави. Окрема подяка нашим старостам за організацію робіт з благоустрою в населених пунктах нашої громади, хочу відзначити, що в кожному селі працюють працівники благоустрою, які фінансуються з бюджету селищної ради, також хочу відзначити соціально-відповідальний бізнес за допомогу в цьому нелегкому напрямку роботи.

          17 травня відбулося офіційне відкриття Центру надання адміністративних послуг. В новому приміщенні обладнаному сучасною технікою та якісними меблями працівники ЦНАПу надають 119 видів послуг, якими в цьому році скористалося 7200 жителів нашої громади. Даний проєкт було втілено в життя в співпраці з нашими партнерами «U-LEAD з Європою».

          Співпрацюємо з державними установами розташованими на території громади, так на підтримку районного відділу поліції виділено 60 тис.грн, на підтримку Державної служби надзвичайних ситуацій виділено 175 тис.грн, на Голованівський районний суд 50 тис.грн для охорони адміністративного приміщення,  для розміщення управління служби безпеки України в Голованівському районі та центру пробації надано приміщення.

           Пріоритетним напрямком залишається закінчення будівельних робіт в дитячому садочку "Веселка" та відкриття його в найближчий термін. Ставлю собі завдання: максимум до початку нового навчального року він повинен прийняти нашу малечу! Вже є напрацювання на наступний рік: це велика реконструкція нашого селищного стадіону з адміністративним приміщенням дитячо-юнацької спортивної школи  та утеплення і фасад нашого ліцею імені Тараса Шевченка. 

           Не інформую вас про те, скільки замінено ліхтарів, скільки зроблено поточних невідкладних, аварійних ремонтів в комунальних закладах та установах нашої громади, тому що  це все - повсякденна робота на благо нашої громади. З впевненістю хочу заявити,  що за конструктивної роботи мене як голови селищної ради, вас як депутатів цієї ради, виконавчого комітету і всього апарату ради ми  досягнемо поставленої мети.  А мета наша, я впевнений, одна -  зробити життя наших громадян комфортним та безпечним на нашій території.  І на кінець, за підсумками року, що минає, з виконання бюджету та за всіма іншими бюджетними показниками наша громада в п'ятірці кращих. Також хочу зазначити, що на нашу територію для реалізації соціально важливих проєктів вдалося залучити 16 млн грн коштів з державного бюджету.

Усім дякую  за увагу! До роботи та подальшої співпраці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь