Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Правова юридична допомога суб’єктам пробації

Дата: 14.01.2022 10:34
Кількість переглядів: 259

 

Правова юридична допомога суб’єктам пробації

      Одним із принципів надання безоплатної правової допомоги є її доступність для всіх осіб, які мають право на її отримання. Щоб правом на безоплатну правову допомогу могли скористатись особи, які перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації, були створені дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги.

    Саме з цією метою персоналом Голованівського районного сектору з питань пробації разом з  Голованівським місцевим центром з надання  безоплатної вторинної правової допомоги 05.01.2022 року в приміщенні районного сектору був підписаний графік роботи дистанційного пункту на 2022 рік, організовано спільний прийом та консультування осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліку. Під час якого кожний засуджений отримав індивідуальну відповідь на свої запитання.

     Суб’єктам пробації було роз’яснено законні шляхи вирішення різноманітних життєвих проблем та надано правові консультації з цивільного та спадкового права (особливості відшкодування моральної шкоди за надані збитки, спадкування земельної ділянки, поновлення втрачених понад 20 років документів,  щодо проходження військової служби за контрактом, умови зарахування строку відбування покарання в місцях позбавлення волі до загального трудового стажу).

     На даний час  почастішали випадки скоєння домашнього насильства в сім’ї, спричинення будь-якого виду тілесних ушкоджень, вчинення дій проти волі, честі, гідності чи статевої недоторканості, що є кримінально карними діяннями та за вчинення яких, кривдник буде нести покарання згідно чинного Кримінального кодексу України. На обліку перебувають ті, які причетні до скоєння таких злочинів і ті, які стали жертвами насилля. Суб’єктам пробації було роз’яснено законні шляхи вирішення  різноманітних життєвих ситуацій та надано правові консультації, інформацію про органи, які зобов’язані захистити та надати допомогу, відповідальність за вчинені правопорушення.

        По закінченню  прийому були роздані буклети з адресою та номерами телефонів, за якими можливо отримати додаткову правову консультацію, в разі виникнення потреби.

Ірина Криницька

начальник Голованівський районний сектор

філії Державної установи

«Центр пробації» в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь