Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Житель кіровоградщини міг залишитися без пенсії

Дата: 14.01.2022 10:46
Кількість переглядів: 247

Фото без опису 

 Позитивна практика системи БПД

  

        Не втрачає своєї актуальності питання встановлення фактів належності правовстановлюючих документів, яке виникає внаслідок того, що прізвище, ім’я, по батькові, місце чи дата народження особи, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем чи часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або паспорті.

        Пан Олександр звернувся до сектору обслуговування громадян Головного управління пенсійного фонду України у Кіровоградській області для нарахування йому пенсії за віком. Вивчивши документи, сектор надав відмову пану Олександру, у зв’язку з невідповідністю прізвища у наданих ним документах.

       Не бажаючи залишитись без пенсії, пан Олександр вирішив звернутись за допомогою до фахівців системи безоплатної правової допомоги.

       Вивчивши матеріали та документи надані клієнтом, начальник Вільшанського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання БВПД Анастасія Повар виявила, що дійсно виникли певні неузгодженості у документі, що посвідчує його особу. В дипломі пана Олександра у прізвищі зроблено помилку, на російській мові написано «Цы…ко» замість «Ци…ко». Заявник написав листа до учбового закладу, з проханням внести зміни до прізвища без звернення до суду. На свій лист клієнт отримав відмову, мотивовану неможливістю внесення виправлень в диплом.

       Також, у Описание: 1??Описание: 9??Описание: 8??Описание: 0??році пан Олександр змінив своє прізвище на прізвище матері, але в довідках з архівного фонду, які були надані для підтвердження стажу пана Олександра, виявилось, що окрім зміни прізвища кадровий працівник змінив заявнику і по батькові.

       Анастасія Повар підготувала позовну заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу. Вільшанський районний суд Кіровоградської області позов пана Олександра задовольнив у повному обсязі.

Коментує начальник Вільшанського бюро правової допомоги Анастасія Повар:

      Описание: ????Для виправлення помилки у правовстановлюючому документі існують два шляхи:

Описание: ????Перший – позасудовий порядок, коли особа, яка виявила невідповідність у правовстановлюючому документі звертається до підприємства, установи, організації, яка видала відповідний правовстановлюючий документ, з проханням виправити виявлену в ньому помилку.

Описание: ????Другий – у разі, якщо підприємство, установа, організація, яка видала цей документ, не може виправити допущену в ньому помилку або така установа ліквідована та архівні документи не збереглися, громадянин має право звернутися до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документа особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місце і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті здійснюється в судовому порядку (п.6 ч.1ст. 315 ЦПК України).

        Більше кейсів системи БПД тут Описание: ??https://bit.ly/35YQ57A

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь