Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Ринок праці майбутнього: у Кропивницькому презентували результати форсайт-дослідження для Голованівського району

Дата: 01.02.2022 12:31
Кількість переглядів: 149

 

Ринок праці майбутнього: у Кропивницькому презентували результати форсайт-дослідження для Голованівського району

Сьогодні, 19 січня, заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян презентував результати дослідження регіонального ринку праці, що проводилося у рамках реалізації проєкту «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

У заході взяли участь представники Голованівської райдержадміністрації та районної ради, Благовіщенської міської, Голованівської, Заваллівської, Новоархангельської, Вільшанської селищних,  Перегонівської, Підвисоцької сільських рад, професійно-технічного училища №30 с. Торговиця, керівники місцевих друкованих та електронних ЗМІ.

Б. Стоян повідомив, що дослідження проводилося торік у рамках пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів. Зазначений проєкт було реалізовано державною службою зайнятості в 10 областях країни, у т. ч. й на Кіровоградщині, за підтримки програми Європейського Союзу.

За результатами проєкту підготовлено комплексний звіт щодо стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі.

Цей звіт включає розділи «Результати статистичного аналізу», «Результати щорічного опитування роботодавців», «Результати опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2020 року» та «Результати експертної оцінки окремих видів економічної діяльності».

Заступник директора з використанням презентаційних матеріалів зупинився на кожному розділі. Охарактеризував його складові та статистичні дані.

Він наголосив, що ці результати мають практичну складову, яка може бути корисною для органів влади, місцевого самоврядування, закладів освіти, роботодавців, профспілок, закладів освіти.

Так, наприклад, органи влади та місцевого самоврядування можуть використовувати зазначені результати дослідження під час формування місцевих програм зайнятості населення, програм соціально-економічного розвитку; для закладів освіти – під час формування державного замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів; для роботодавців – планування створення нових робочих місць та шляхи вирішення питань кадрового забезпечення вакантних посад. 

Після презентації, зокрема, у Голованівській районній філії обласного центру зайнятості, відбулося активне обговорення підготовленого комплексного звіту.

За словами начальника відділу економіки, АПК та інвестицій Голованівської селищної ради Ірини Артвіх, ці дослідження дійсно стануть підгрунтям до зваженого підходу у формуванні замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, які у подальшому вийдуть на ринок праці зі знаннями, необхідними сучасному роботодавцеві. Також, такі дослідження допоможуть у формуванні заходів, що включені до місцевих програм зайнятості населення, яка є однією з основних складових показників економічного та соціального розвитку громади.

«Такі дослідження допоможуть спостерігати динаміку процесів, що відбуваються на ринку праці району та територіальної громади, зорієнтувати ринкоутворюючі підприємства і організації у напрямку перспективного розвитку тощо», - підкреслила Тетяна Чайка,  начальник відділу з питань праці райдержадміністрації.

Цю думку підтримали й інші представники, які взяли участь у заході. Вони були одностайними, що дійсно детальний аналіз узагальнених результатів експериментального дослідження є корисними, адже це, насамперед, сприятиме ефективному використанню коштів як державного так і місцевих рівнів.

Наостанок, Б. Стоян  запропонував всім присутнім більш детально ознайомитись з комплексним звітом по Кіровоградській області, що розміщений в мережі Інтернет у “хмарному” середовищі.

https://drive.google.com/.../1eTOg4RzQGwor6pCr4ha2ifVuxX9...

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь