Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Професія для сильних духом: безробітних Кропивницького запрошували на службу до Збройних Сил України

Дата: 01.02.2022 12:32
Кількість переглядів: 180

 

 

Професія для сильних духом: безробітних Кропивницького запрошували на службу до Збройних Сил України

«Люблять батьківщину не за те,

що вона велика, а за те, що своя»

Сенека

 

Військова служба – почесна справа кожного громадянина незалежної держави. Фахівці центрів зайнятості області проводять роботу, що спрямована на орієнтацію незайнятих трудовою діяльністю громадян, у т.ч. жінок, на військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

Тому днями у приміщенні Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар, до якого долучився Василь Ребрика, офіцер-психолог 3-го дивізіону військової частини А 2227, яка розташовується у місті Первомайськ Миколаївської області.

Фахівчиня відділу активної підтримки безробітних міськрайонного центру зайнятості Олександра Челідзе розповіла учасникам семінару, що служба в Збройних Силах України за контрактом може вирішити питання працевлаштування з достойним і стабільним рівнем оплати праці та пакетом соціальних гарантій. Бути військовослужбовцем сьогодні – це відповідальний вибір, який може змінити життя людини, а також сприяти її професійному зростанню.

Водночас офіцер поінформував безробітних про особливості проходження військової служби та на власних життєвих прикладах продемонстрував переваги щодо її проходження та окреслив перспективи кар’єрного росту.

Основну увагу було зосереджено на обговоренні питань про порядок відбору та проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України. В.Ребрика розповів про основні вимоги до посад, пільги, гарантії для військовослужбовців рядового, сержантського складу за контрактом, а саме безкоштовне медичне обслуговування, обов’язкове державне страхування, право на пенсійне забезпечення при звільненні з військової служби за віком або за станом здоров’я та ін.

«Ми надзвичайно зацікавлені аби заохотити якнайбільше осіб скористатися можливістю здобуття вищої освіти у навчальних закладах Міністерства оборони України за різними напрямами службово-бойової діяльності», – зазначив офіцер.

Не оминули на семінарі і такі важливі питання, як безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров'я для військовослужбовців та членів їх сімей, санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях Міністерства оборони України.

На завершення заходу присутні отримали вичерпні відповіді на свої численні запитання, отримали інформаційні матеріали та записали контактні телефони, за якими можна проконсультуватися в індивідуальному порядку.

 

О. Челідзе, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного ценру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь