Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Краще вчитися на чужих помилках  

Дата: 22.02.2022 10:39
Кількість переглядів: 279

                                   Краще вчитися на чужих помилках  

             

       В лютому 2022 року в Голованівському районному секторі №2 філії Державної установи «Центр пробації»  відбулася робоча зустріч одного із волонтерів - керівником релігійної громади ЄХБ з суб’єктами пробації, який за своїми плечима має шістнадцятирічний досвід  роботи з незахищеними верстами населення. Свою зустріч він розпочав з проповіді про здоровий спосіб життя без наркотиків та вживання алкоголю .

       Здоров’я людини ґрунтується на основі генетичних факторів, способу життя та екологічних умов. Але певною мірою воно залежить також від свідомого ставлення людини до себе та навколишнього середовища. Не завжди в житті людини здоров’я посідає перше місце порівняно з речами та іншими матеріальними благами. У результаті це призводить до шкоди не лише своєму здоров’ю, а й здоров’ю майбутніх поколінь. На превеликий жаль, ціну здоров’я більшість людей усвідомлює лише тоді, коли воно значно похитнулось. Лише тоді виникає прагнення вилікувати захворювання, стати здоровим. Нерозумне і довге випробування стійкості свого організму нездоровим способом життя  (алкоголь, нікотин, наркотики). Тільки через певний час спрацьовують зворотні зв’язки у людини, коли вона полишає шкідливі звички, проте, часто запізно.

       Маючи за спиною десятилітній негативний досвід вживання алкогольних напоїв та усвідомивши весь негативний вплив на здоров’я та свідомість людини волонтер знайшов в собі силу волі та характер подолати і стати на праведний шлях, яким на даний час він ділиться з суб’єктами пробації на своєму особистому прикладі та на прикладі однієї із суб’єктів пробації,  яка пройшла курс  реабілітації в центрі християнської місії «Нове життя», була алкозалежна до ступеню «білої гарячки», але завдяки  допомозі наданої в реабілітаційному  центрі усвідомила весь  пагубний вплив і стала на шлях виправлення. 

       При зустрічах волонтер проводив індивідуально, групові бесіди з суб’єктами пробації та старався винайти особистий підхід до кожного.

      На даний час веде активну пропаганду здорового способу життя, глибоко роз’яснювальну роботу про його переваги, переконує позбутися шкідливих звичок, переймається долями  мало захищених верст населення, пропонує  гуманітарну допомогу  одягом та взуттям, допомагає  безкоштовно пройти курс реабілітації від алкогольної  та наркозалежності та інше. Всім, кому потрібна така допомога,  можете звертатися в Голованівський районний сектор пробації №2 за адресою: вул. Соборна 23, смт. Голованівськ.

 

 

Ірина Криницька

Голованівський районний сектор №2

філії Державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь