Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Запрошуємо до співпраці

Дата: 09.08.2021 15:32
Кількість переглядів: 413

Запрошуємо до співпраці

 

Голованівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області запрошує до співпраці громадян для проведення волонтерської діяльності в роботі із засудженими до покарання, не пов’язаними із позбавленням волі.

Згідно із законодавством , волонтер пробації  - фізична особа, яка досягла 18-річного  віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній і безоплатній основі.

Якщо ти небайдужий до долі людей, які скоїли злочин, але бажають виправитись,   хочеш  допомогти  змінити життя на краще тих , хто оступився, але  прагне виправити старі і не скоювати нових помилок. Це різні люди з різними поглядами, професіями, статками, інтересами та цілями, але всі вони мають спільну цінність – небайдужість до того, що відбувається навколо.

Важливо пам’ятати, що волонтерство – це взаємовигідна діяльність, воно  допомагає не тільки тим, на кого безпосередньо спрямоване, а й суспільству в цілому,і, звичайно ж самому волонтеру. За результатами наукових досліджень, волонтерство має переваги для здоров’я. Люди, які займаються ним часто мають довшу тривалість життя, нижчий рівень стресу, кращу роботу мозку тощо.

 І, звичайно ж, волонтерство допомагає розширити кругозір, коло спілкування. Бонус  воно може сприяти вашій кар’єрі, бо рекрутери з повагою ставляться до людей, які мають досвід волонтерства і вказують його в резюме.

Окрім того, волонтери беруть активну участь у розбудові громадянського суспільства, що робить окремі спільноти сильнішими, а отже, і всю країну.

Для пробації будь-яка допомога важлива, тому варто робити те, що ви можете і хочете саме зараз, не чекаючи кращого часу чи ідеальних можливостей.

Волонтер може допомогти клієнту пробації порозумітися з органами державної влади, установами і організаціями. Окремі волонтери пробації відповідно до своєї кваліфікації, можуть надавати юридичні, психологічні консультації проводити інформаційно- тренінгові та інші заняття із клієнтами. Дуже важливою є допомога волонтерів, які на власному досвіді, як «рівний рівному» можуть розповісти та показати, що можливо:

- вийти із складних життєвих обставин,

- подолати залежності та недуги,

- жити поаним та активним життям,

- бути повноцінним членом громади!

Основними завданнями волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведення з ними соціально-виховної роботи.

Волонтерська діяльність здійснюється за такими напрямками:

  • сприяння у здійсненні наглядових заходів: перевірка за місцем роботи та навчання суб’єкта, достовірності поважних причин, що обумовили неявку суб’єктів до органу пробації в призначений строк, виконання обов’язків, покладених рішенням суду, заходи пов’язані з початковим розшуком суб’єктів пробації, місцезнаходження яких невідоме ;
  • участь у проведені соціально-виховної роботи;
  • участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи;
  • участь у проведенні індивідуально – профілактичної роботи;
  • надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги;
  • сприяння у працевлаштуванні, залучені  до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності;
  • сприяння у реалізації пробаційних програм стосовно суб’єктів звільнених від покарання з випробуванням;
  • участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації  та запобігання вчинення ними повторних кримінальних правопорушень, тощо.

 

    Щиро зичимо нам з вами плідного співробітництва для забезпечення безпеки громадян та підтримки на шляху до правослухняного життя!

Бажаючих стати волонтерами та за більш детальною інформацією звертайтесь за адресою: смт. Голованівськ, вул. Соборна, 23, Голованівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації».

 

 Голованівський районний сектор

 філії Державної установи «Центр пробації»

  Ірина КРИНИЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь