Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Від початку року 24 мешканці Кіровоградщини з інвалідністю освоїли нові професії

Дата: 20.08.2021 11:43
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

Від початку року 24 мешканці Кіровоградщини з інвалідністю освоїли нові професії

Протягом січня липня 2021 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили 24 особи з інвалідністю з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 12 підприємств області та п’яти закладів освіти.

  Профнавчання осіб з інвалідністю проводилося за професіями продавця продовольчих та непродовольчих товарів, бухгалтера, оператора комп’ютерного набору, оператора лінії у виробництві харчової продукції (перероблення фруктів, овочів, олієнасіння та горіхів тощо). Дві особи навчалися в ОЦПТО за напрямками: "Курси підприємницької діяльності у сфері малого бізнесу" та "Основи охорони праці та правове регулювання взаємовідносин на підприємстві" (з елементами дистанційного навчання). Одна особа з інвалідністю проходила навчання в ДЦПТО за напрямком "Сучасні підходи до організації робіт при обслуговуванні сільськогосподарської техніки". В Полтавському ЦПТО: дві особи навчались за напрямком «Сучасні методи роботи зі знаряддям вилову»; по одній особі проходили навчання за напрямками «Фермерствошкола успішного аграрія», «Професійна етика обслуговування споживачів» та «Організація безпеки праці вагаря-обліковця». Взагалі за груповою формою проходили навчання 12 осіб з інвалідністю.

Постійно організовується професійне навчання осіб з інвалідністю безпосередньо на виробництві з метою адаптації їх на робочому місці та набуття практичних навичок. У такий спосіб проходили навчання 12 осіб на підприємствах області. Працевлаштовані після проходження професійного навчання 21 особа.

 

Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь