Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Про запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19

Дата: 25.03.2022 14:39
Кількість переглядів: 431

Про запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19

Фото без опису

     По Кіровоградській області за період пандемії станом на 21 березня 2022 року захворіло на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 46416 осіб, із них 241 1 дітей. За період введення воєнного стану в області захворіло на COVID-19 951 особа, із них 90 дітей.

     Звертаємо увагу, що згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (в редакції постанови від 23 лютого 2022 року № 229) подовжено дію карантину до 31 травня 2022 року.

     Відповідно всі вимоги до обмежувальних протиепідемічних заходів, які визначені постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236, зокрема вимога перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту залишається.

     Враховуючи, що останнім часом людям необхідно під час «повітряної тривоги» перебувати в укриттях при ігноруванні елементарних вимог (використання засобів індивідуального захисту), цt може призвести до зростання випадків захворювання на COVID-19, що в свою чергу збільшить навантаження на медичну ланку. Також слід відмітити, що збільшились випадки порушення «маскового режиму» і при перебуванні в місцях масового скупчення людей (об’єктах продовольчої торгівлі, громадському транспорті тощо).

     Головне управління Держпродсгюживслужби в Кіровоградській області в метою запобігання підвищення рівня захворюваності на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, нагадує про дотримання обов'язкових протиепідемічних обмежень в період карантину на об'єктах торгівлі, в закладах громадського харчування, в громадському транспорті, в місцях проживання (використання захисних масок працівниками і відвідувачами, наявність антисептиків, провітрювання приміщень, дезінфекційна обробка контактних поверхонь) та пропонує відновити роз'яснювальну роботу серед суб'єктів господарювання, осіб, відповідальних за утримання приміщень, що використовуються, як укриття та в пунктах переміщення осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь