Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Про експертну оцінку сфери сільськогосподарського машинобудування

Дата: 07.04.2022 10:27
Кількість переглядів: 138

Про експертну оцінку сфери сільськогосподарського машинобудування

Фото без опису

 

 Торік обласним центром зайнятості реалізовано проєкт EU4Skills. Одним із елементів проєкту було експертне опитування. Інформація про діяльність експертної фокус-групи у сфері сільського господарства була викладена на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук 13.01.2022.

Друга фокус-група досліджувала питання сфери сільськогосподарського машинобудування. В її роботі взяли участь представники роботодавців, профспілок, навчальних закладів.

Визначено, що для сільськогосподарського машинобудування найбільш затребуваними є професії верстатників широкого профілю, токарів, слюсарів, фрезерувальників, плавильників, штампувальників, зварювальників, операторів верстатів з програмним керуванням, електриків та електромонтерів.

Представниками роботодавців зазначено, що підбір працівників цих професій стає все більш складним через відсутність претендентів. Незважаючи на відносно невисоку плинність кадрів, потреба у працівниках не зникає.

Учасниками фокус-групи було зауважено, що на підприємствах галузі мала частка молодих спеціалістів і саме серед молоді спостерігається найвища плинність. Найчастіше це відбувається у зв’язку з тим, що  молодь після закінчення навчання повертається на постійне місце проживання через відсутність власного житла.

Роботодавцями наголошено, що сьогодні наявний дефіцит працівників зазначених професій. Ті, хто приходить на підприємства, як правило, мають довгий період адаптації до роботи через нестачу досвіду, а отримавши певний досвід, звільняються для отримання більш високооплачуваної роботи або виїзду за кордон.

Примітка. Отримати професію верстатника можливо в Центральноукраїнському вищому професійному училищі імені Миколи Федоровського (більш детальна інформація – на сайті училища).

http://vpu-4.com.ua/

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь