Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

До центрів зайнятості області звернулося більше 200 внутрішньо переміщених громадян

Дата: 13.04.2022 12:15
Кількість переглядів: 116

До центрів зайнятості області звернулося більше 200 внутрішньо переміщених громадян

 

Фото без опису

Вирішення питань зайнятості громадян, які переміщуються на Кіровоградщину з тимчасово окупованої території, є одним із найбільш дієвих способів їх соціальної адаптації на новій території.

Тому державна служба зайнятості спрямовує свою роботу, зокрема, на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам, які потребують всебічної державної соціальної підтримки. Для цього їм надається широкий спектр соціальних послуг: підбір підходящої роботи, надання профорієнтаційних послуг, сприяння в організації підприємницької діяльності, підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці шляхом організації професійного навчання, залучення до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру тощо. Проте проблема зайнятості внутрішньо переміщених осіб є досить актуальною.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, до центрів зайнятості області звернулось 211 громадян з числа внутрішньо переміщених. Станом на 07 квітня 2022 року 107 осіб, які отримали статус безробітного. З них 92 громадян даної категорії вже отримали довідку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» зі змінами, з них 48 осіб отримують допомогу по безробіттю, середній розмір якої становив 1934 грн.

Безробітними з числа переселенців є, у переважній більшості, представники жіночої статі (72,9%). Вікова структура  безробітних із числа ВПО є наступною: частка молоді у віці до 35 років серед переселенців становить 40,0 %, питома вага осіб віком до 45 років  – 37,1%,  старше 45 років – 22,9 %.

Розподіл ВПО за освітою є таким: особи з вищою освітою становлять 57,1%, з професійно-технічною – 24,3% та 18,6% – з початковою та середньою. Характерним є те, що частка переселенців з вищою освітою є переважаючою у більшості районів.

Наразі за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 23 внутрішньо переміщених осіб на посади: лікаря-анестезіолога, організатора культурно-дозвіллєвої діяльності, слюсаря-ремонтника, слюсаря-електрика з ремонту електроустаткування, оператора комп’ютерного набору, водія, фрезерувальника, електрогазозварника.

Внутрішньо переміщені особи, які звернулися до служби зайнятості, були працевлаштовані за направленням державної служби зайнятості у сфері сільського, лісового господарства, у сфері переробної промисловості, у сфері, торгівлі та ремонту транспортних засобів і тимчасового розміщення й організації харчування.

 

Відділ організації сприяння працевлаштуванню Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь