Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

З 23 по 29 травня 2022 року оголошено тижнем безпеки дорожнього руху.

Дата: 24.05.2022 11:24
Кількість переглядів: 214

З 23 по 29 травня 2022 року оголошено тижнем безпеки дорожнього руху.

Фото без опису

Життя – це найдорожчий скарб. Та інколи ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. Мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

Тому традиційно в Україні проводиться тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є привернення уваги до ситуації з аварійністю на дорогах країни,  профілактика дорожньо-транспортного травматизму та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил дорожнього руху.

Правилами дорожнього руху України на учасників дорожнього руху покладається ряд обов’язків. Найбільш важливими є обов’язки покликані забезпечити безпеку дорожнього руху.

Безпека дорожнього руху — це комплекс та система правил, заходів і засобів, що забезпечують умови безпечного дорожнього руху, які спрямовані на захист і збереження життя і здоров'я активним та пасивним учасникам дорожнього руху, а також захист і збереження довкілля та майна.

Не забуваємо, що ми з вами кожного дня йдучи в школу, добираючись до роботи тощо являємось учасниками дорожнього руху, адже учасниками дорожнього руху є особи, які використовують автомобільні дороги, вулиці, залізничні переїзди або інші місця, призначені для пересування людей та перевезення вантажів за допомогою транспортних засобів. До них належать водії та пасажири транспортних засобів, пішоходи, особи, які рухаються в кріслах колісних, велосипедисти, погоничі тварин.

Учасники дорожнього руху зобов'язані:

  • знати і неухильно дотримувати вимог Закону України «Про дорожній рух», Правил дорожнього руху та інших нормативно-правових актів з питань безпеки дорожнього руху;
  • створювати безпечні умови для дорожнього руху, не завдавати своїми діями або бездіяльністю шкоди підприємствам, установам, організаціям і громадянам;
  • виконувати розпорядження органів державного нагляду та контролю щодо дотримання законодавства про дорожній рух.

Кращим засобом самозахисту від ДТП є виконання правил дорожнього руху.

Тому Голованівський районний відділ поліції ГУНП в Кіровоградській області закликає всіх громадян у тиждень безпеки дорожнього руху ознайомитись із Законом України «Про дорожній рух», Правилами дорожнього руху та іншими но нормативно-правовими актами з питань безпеки дорожнього руху та з усіма внесеними змінами в них. Також  не забувайте про своїх малюків, поясніть їм ази безпеки на дорозі.  Адже дотримання правил дорожнього руху - запорука збереження людського життя та здоров'я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь