Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

   Міжнародний день дружби

Дата: 10.06.2022 10:25
Кількість переглядів: 187

                                        Міжнародний день дружби

 

   Важливе місце в системі загальнолюдських моральних цінностей займають особисті відносини між людьми, однією з форм яких є дружба. Щирі дружні стосунки завжди засновані  на особистій приязні, симпатії та взаємній повазі, а також на спільних поглядах щодо важливих питань. Неможливо уявити життя без друзів — без підтримки у важку хвилину, розділеної радості, розуміння  та  приємного спілкування.  Але дружба важлива не тільки для окремих людей — в глобальному вимірі вона може об’єднувати цілі спільноти та нації і цим самим сприяти порозумінню між ними.

     Цей день змушує нас задуматися про таке звичне й буденне поняття, як дружба. Згадуючи всіх друзів, які були в нашому житті, ми не можемо відкинути той факт, що кожні з цих стосунків у чомусь нас змінювали та чогось навчали. Іноді дружба стає справжнім життєвим уроком, який засвоюється назавжди. 

   Попри те, що Міжнародний день дружби засновано такою серйозною організацією, як ООН, це позитивне й неформальне свято, яке спонукає до приємного та веселого дозвілля. Не секрет, що в сучасному світі люди мають дедалі менше часу на реальне спілкування, тож ця подія є однією з тих, які сприяють збереженню й розвитку дружніх стосунків.

   Цього року Міжнародний день дружби припав на  час, коли в нашій країні та в багатьох частинах світу йдуть широкомасштабні війни, ширяться насильство і недовіру між людьми. Люди, які раніше жили в злагоді, виявляються в умовах конфлікту зі своїми сусідами; люди, у яких немає іншого вибору, окрім як жити разом, виявляються все далі один від одного.

   Хоч би яка була причина ворожнечі і збройного насильства, які б могутні сили стояли за ними, людський дух може бути набагато сильніше. Наш священний обов'язок полягає в тому, щоб забезпечити його торжество.

   У ці важкі і непередбачувані часи вкрай важливо простягнути один одному руки з тим, щоб не допустити виникнення конфліктів і закласти довговічний фундамент міцного миру.

    З нагоди Міжнародного дня дружби давайте згадаємо про те, що нас пов'язує незалежно від раси, релігії, статі, сексуальної орієнтації або кордонів. Давайте ж розвивати солідарність, адже ми - єдина людська родина на нашій єдиній планеті. Давайте ж прагнути до реальної законодавчої і міцної дружби.

    Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Вона цінувалася завжди і в усі часи.

Справжня дружба чомусь вважається вкрай рідкісним явищем. На наш погляд це зовсім не так. Деякі, може, поки що не помічають її або ж виставляють занадто високі мірила для визначення її справжності, але в цьому і полягає відповідь - якою мірою будете міряти, такою відміряють вам - і це без компромісів. Дружбу можна легко втратити, але хто шукає - знаходить, адже дружба ні до чого не зобов’язує і зобов’язує до всього. Вона є природньою для нас і більш природньою, ніж ворожнеча. Ми часто приділяємо увагу абсолютно незначним речам, не помічаючи тих, хто оточує нас, а саме вони є справжньою цінністю. 

Ми поговоримо про дружбу як одну із загальнолюдських чеснот, спробуємо усвідомити значущість слова «друг», з’ясувати, яке значення дружби у житті кожного з нас.

Послухайте казку «Батьківський заповіт». У казці розповідається про батька, який перед смертю покликав своїх синів, дав їм по гілці у руки і попросив їх переламати. Сини виконали батькову волю і переламали ці гілочки. Тоді батько зібрав ті гілочки докупи, перев’язав їх і знову попросив зробити те саме, але сини не змогли переломити цей оберемочок. Тоді батько сказав: «Ось так і в житті кожного з вас окремо легко скривдити, образити, а якщо будете разом, то ніякі вороги вас не зламають і всі негаразди ви легко здолаєте».

   Голованівський районний сектор №2  вітає з Днем друзів і хоче побажати, щоб у нашому житті завжди поруч були ті самі люди, яких сміливо можна назвати друзями, які разом поділяють радість і перемогу, які не відвернуться  у хвилини тяжкості та життєвих негараздів, які підбадьорять, якщо стане раптом сумно, які додадуть впевненості в собі, якщо  виникнуть сумніви і які завжди будуть з нами на одній хвилі. Бажаємо міцної дружби та взаєморозуміння з близькими людьми всім. 

Будьмо разом, будьмо сильними і будемо непереможними та з підтримкою наших друзів – країн, хто протягнув руку допомоги,  обов’язково переможемо!

Слава Україні!

 

Голованівський районний сектор №2

філії  ДУ «Центр пробації»

в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь