Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Про заборону відвідування лісів, купання та паління стерні та сухостою

Дата: 06.07.2022 08:36
Кількість переглядів: 721

1.    Про заборону відвідування лісів. Відповідно до пункту 25 частини другої статті 15 Закону України від 12 травня 2015 року № 389-VIII «Про правовий режим воєнного стану», пункту 3 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» та на виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної військової адміністрації від ЗО березня 2022 року № 192-р «Про заборону у Кіровоградській області відвідування лісів населенням і в'їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану» з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах і мінімалізації їх наслідків та забезпечення виконання заходів правового режиму воєнного стану заборонено у Кіровоградській області відвідування населенням лісів і в'їздів до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої техніки, за винятком військових, поліцейських, рятувальників, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та лісівників.
2.    Про заборону купання. У зв’язку з дією воєнного стану та неможливістю забезпечення укриття відпочиваючих біля водойм у разі повітряних тривог та надзвичайних ситуацій нагадуємо про заборону купання у місцях, де встановлені спеціальні попереджувальні таблички. У разі купання і відпочинку біля водойм попри заборону, громадяни повністю несуть відповідальність за збереження свого життя і здоров’я.
3.    Про заборону паління стерні та сухостою. На час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Так, у статті 113 «Диверсія» Кримінального Кодексу України до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь