Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Співпрацею досягнемо поставленої мети

Дата: 22.07.2022 10:47
Кількість переглядів: 243

Співпрацею досягнемо поставленої мети

 

     В липні місяці 2022 року  на облік в районному секторі  пробації поставлені два неповнолітніх, засуджених до покарання з випробуванням.  Саме тому з неповнолітніми та їх батьками при постановці на облік працівниками  Голованівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області  спільно з представником сектору кримінальної поліції та ювенальної превенції Голованівського  відділення поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області та представником Голованівського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги проведена робоча зустріч.

    Під час заходу звернута увага щодо вдосконалення співпраці із сектором ювенальної превенції у сфері профілактики попередження рецидивної злочинності серед неповнолітніх, покращення індивідуально-профілактичної роботи серед такої категорії та залучення їх до проведення спільних заходів.

   Збільшення правопорушень серед дітей та молоді у нашому сьогоденні є надзвичайно гострою проблемою, адже такі соціально негативні явища, як  розпад сім’ї, процеси деморалізації суспільства, стрімкий розвиток наркоманії, токсикоманії, безробіття –  стають одними із причин вчинення правопорушень.

    Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним із найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми.

   Персоналом сектору неповнолітні були направлені до центрів надання соціальних послуг у своїх громадах. Працівниками служби у справах дітей щомісячно проводять профілактичні бесіди із неповнолітніми, які скоїли правопорушення,  відвідують сім’ї неповнолітніх правопорушників, де було обстежено умови проживання вищезазначених осіб, законних представників разом із неповнолітніми викликано до служби з метою проведення роз’яснювальних бесід, а також відвідані заклади у яких навчаються особи, які скоїли правопорушення.

 Зазвичай зміст бесід полягає у роз’ясненні дітям їх законних прав, обов’язків, виявленні причин, які спонукали їх до вчинення правопорушення, з’ясуванні матеріально – побутових умов проживання в сім’ях, де вони проживають. В ході бесід  аналізуються: родинний вплив та психологічний мікроклімат в сім'ях на поведінку підлітків та звичайно, особлива увага під час спілкування, приділяється застереженню від вчинення в майбутньому повторних адміністративних чи кримінальних правопорушень, проявів агресивної поведінки, порушень громадського порядку.

Із батьками дітей, провели роз’яснювальну роботу щодо належного виконання своїх батьківських обов’язків.

 

Голованівський районний сектор № 2

філії Державної установи

«Центр пробації» в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь