Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Співпрацею досягнемо поставленої мети

Дата: 22.07.2022 10:47
Кількість переглядів: 189

Співпрацею досягнемо поставленої мети

 

     В липні місяці 2022 року  на облік в районному секторі  пробації поставлені два неповнолітніх, засуджених до покарання з випробуванням.  Саме тому з неповнолітніми та їх батьками при постановці на облік працівниками  Голованівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області  спільно з представником сектору кримінальної поліції та ювенальної превенції Голованівського  відділення поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області та представником Голованівського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги проведена робоча зустріч.

    Під час заходу звернута увага щодо вдосконалення співпраці із сектором ювенальної превенції у сфері профілактики попередження рецидивної злочинності серед неповнолітніх, покращення індивідуально-профілактичної роботи серед такої категорії та залучення їх до проведення спільних заходів.

   Збільшення правопорушень серед дітей та молоді у нашому сьогоденні є надзвичайно гострою проблемою, адже такі соціально негативні явища, як  розпад сім’ї, процеси деморалізації суспільства, стрімкий розвиток наркоманії, токсикоманії, безробіття –  стають одними із причин вчинення правопорушень.

    Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним із найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми.

   Персоналом сектору неповнолітні були направлені до центрів надання соціальних послуг у своїх громадах. Працівниками служби у справах дітей щомісячно проводять профілактичні бесіди із неповнолітніми, які скоїли правопорушення,  відвідують сім’ї неповнолітніх правопорушників, де було обстежено умови проживання вищезазначених осіб, законних представників разом із неповнолітніми викликано до служби з метою проведення роз’яснювальних бесід, а також відвідані заклади у яких навчаються особи, які скоїли правопорушення.

 Зазвичай зміст бесід полягає у роз’ясненні дітям їх законних прав, обов’язків, виявленні причин, які спонукали їх до вчинення правопорушення, з’ясуванні матеріально – побутових умов проживання в сім’ях, де вони проживають. В ході бесід  аналізуються: родинний вплив та психологічний мікроклімат в сім'ях на поведінку підлітків та звичайно, особлива увага під час спілкування, приділяється застереженню від вчинення в майбутньому повторних адміністративних чи кримінальних правопорушень, проявів агресивної поведінки, порушень громадського порядку.

Із батьками дітей, провели роз’яснювальну роботу щодо належного виконання своїх батьківських обов’язків.

 

Голованівський районний сектор № 2

філії Державної установи

«Центр пробації» в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь