Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Які зміни відбулися у законодавстві щодо трудових відносин у сфері малого та середнього підприємництва?

Дата: 25.08.2022 11:25
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Питання – відповіді

Які зміни відбулися у законодавстві щодо трудових відносин у сфері малого та середнього підприємництва?

 

З 19 серпня набрав чинності Закон України від 19.07.2022 № 2434-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» (далі - Закон), яким внесені зміни до Кодексу законів про працю України, законів України «Про відпустки», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та «Про охорону праці».

Слід зазначити, що Закон діє протягом дії воєнного стану і втратить чинність з дня припинення або скасування воєнного стану.

Законом внесені зміни до декількох статей вказаного Кодексу та доповнено його новою главою III-Б із назвою «Спрощений режим регулювання трудових відносин». Такий спрощений режим застосовується до трудових відносин, що виникають:

- між працівником та роботодавцем, який є суб’єктом малого або середнього підприємництва (з середньою кількістю працівників за звітний період (календарний рік) не більше 250 осіб));

- між роботодавцем та працівником, розмір заробітної плати якого за місяць становить понад вісім розмірів мінімальної заробітної плати.

Спрощений режим може на добровільних засадах застосовуватися у відносинах між працівниками та роботодавцями, які мають право на його використання.

Примітка. Найближчим часом на нашій сторінці буде розміщена більш детальна інформація про окремі аспекти Закону. А вже зараз ознайомитися з текстом Закону можна на парламентській вебсторінці за посиланням https://cutt.ly/qXUFW7c.

У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь