Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Рішення сесії від 07.06 2022 року № 690 "Про встановлення місцевих податків і зборів на території Голованівської селищної ради "

Дата: 07.06.2022 14:52
Кількість переглядів: 494

 

Фото без опису

 

ДВАДЦЯТА  ПЕРША СЕСІЯ

ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від «07» червня  2022 року                                                                      №690  

 

смт Голованівськ

 

Про встановлення місцевих

податків і зборів на території

Голованівської селищної ради

 

  Відповідно до ст. 144 Конституції України, пункту 24 частини першої статті 26 та ст. 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 64 Бюджетного кодексу України, статтями 266, 267, 295 абзацами другим і третім пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02.12.2010 року (зі змінами та доповненнями),  та законодавчими актами України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень  селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Установити на території Голованівської селищної ради   такі  місцеві податки й збори:

- податок на майно в частині транспортного податку згідно з додатком №1;

- єдиний податок згідно з додатком додатком №2;

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки згідно з додатком №3; 3.1;

- земельний податок згідно з додатком № 4; 4.1; 4.2;

2. Інші питання, що застосовуються у цьому рішенні й не визначені ним, використовуються у значенні, встановленому Податковим кодексом України.

3. Вважати таким, що втрачає чинність з 1 січня 2023 року  рішення:

- Голованівської селищної  ради від 08 липня 2021 року  №223  «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Голованівської селищної ради».

 

4. Оприлюднити дане рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

 

5.  Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.

 

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань  з питань будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, екології, торгівлі, житлово-комунального господарства та регуляторної політики.

                    

 

Селищний голова                                                                Сергій ЦОБЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

до рішення   сесії

Голованівської селищної ради

                                                                                                                      від 07 червня 2022 року №690    

 

           1.Транспортний податок.

       1.1. Платники податку

          Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно п. 1.2 цього рішення є об’єктами оподаткування.

1.2. Об’єкт оподаткування

            Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’єму циліндрів двигуна, типу коробки перемикання передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на його офіційному вебсайті.

 1.3. База оподаткування

          Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до п. 1.2. цього рішення.

 1.4. Ставка податку

          Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту  п.п. 1.2. цього рішення.

1.5. Податковий період

          Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

1.6. Порядок обчислення та сплати податку

1.6.1.Обчислення Суми податку об'єкта/об'єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

1.6.2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату сумиум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня базового податкового звітного періоду (року).

Щодо  об'єктів оподаткування, придбаних протягом року,  податок сплачується фізичною особою-платником, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

 1.6.3. Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію за формою встановленою у порядку передбаченому статтею 46 Податкового кодексу України  з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

 Щодо об'єктів оподаткування придбаних протягом року декларація юридичною особою-платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт;

1.6.4.У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об'єкт.

 Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності;

1.6.5. За об”єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців скільки залишилось до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

 1.7. Строки  та порядок сплати податку

          1.7.1. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

1.8. Строки сплати податку

Транспортний податок сплачується:

-фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового - повідомлення-рішення;

- юридичними особами – авансовими  внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №2

до рішення   сесії

Голованівської селищної ради

                                                                                                                       від 07 червня 2022 року №690                                                               

 

           2.Єдиний податок.

          2.1. Платники  податку

          Платниками єдиного податку є фізичні особи - підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності,  та поділяються на такі групи платників єдиного податку:

          а) перша   група   -  фізичні  особи  -  підприємці,  які  не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж  товарів  з  торговельних  місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання  побутових  послуг  населенню  й обсяг доходу   яких   протягом   календарного  року  не  перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

          б) друга група - фізичні особи - підприємці, які  здійснюють господарську діяльність з надання послуг,  у тому числі побутових, платникам єдиного податку  та/або  населенню,  виробництво  та/або продаж товарів,  діяльність у сфері ресторанного господарства,  за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

          - не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

     - обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

2.2. Об’єкт оподаткування

Визначається:

1) для платників єдиного податку першої групи відповідно до підпункту  1) пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України;

2) для платників єдиного податку другої групи – відповідно до підпункту  2) пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України.

2.3. База оподаткування

База оподаткування для платників єдиного податку першої та другої груп платників єдиного податку визначається відповідно до пункту 293.1 статті 293 Податкового кодексу України.

2.4 Ставка податку.

Встановити ставки єдиного податку:

1) для першої групи платників єдиного податку у розмірі 10 відсотків до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року;

2) другої групи платників єдиного податку у розмірі 10 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

3) ставки єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку застосовуються з особливостями, встановленими вимогами пунктів 293.4, 293.6, 293.7 та 293.8 статті 293 Податкового кодексу України;

4) для всіх суб’єктів оподаткування встановити ставки податку  незалежно від виду економічної діяльності.

2.5 Податковий  період

Податковий період встановлюється відповідно до статті  294 Податкового кодексу України.

 

2.6. Порядок  обчислення податку

 

Порядок обчислення податку встановлюється відповідно до  статті  295 Податкового кодексу України з урахуванням особливостей, визначених статтею  297 Податкового кодексу України.

 

2.7. Строки  та порядок сплати податку

Строк та порядок сплати податку визначаються відповідно до статті  295 Податкового кодексу України з урахуванням особливостей, визначених статтею  297 Податкового кодексу України.

 

2.8. Строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку

 

          Строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку визначено в статті  296 Податкового кодексу України з урахуванням особливостей, визначених статтею  297 Податкового кодексу України.

 

 

 

 

 

                                                                                       Додаток №3

                                                                                               до рішення   сесії

Голованівської селищної ради

                                                                                                                      від 07 червня 2022 року №690    3.Податок на  нерухоме  майно, відмінне  від земельної ділянки

          3.1. Платники податку

          Платники податку визначені пунктом 266.1 статті 266 Податкового кодексу України.

          3.2. Об’єкт оподаткування

     Об’єкт оподаткування визначено пунктом 266.2 статті 266 Податкового кодексу України. Не є об’єктами оподаткування об’єкти, які визначені пунктом 266.2.2  ПКУ.

          3.3. База оподаткування

          База оподаткування визначена пунктом 266.3 статті 266 Податкового кодексу України.

          3.4. Пільги із сплати податку

          Пільги для фізичних та юридичних осіб, надані відповідно до пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України.

          3.5. Ставка податку

         Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування (ст.266.5.1 Податкового кодексу України) відповідно до додатку 3.1( додається).

          3.6. Податковий період

          Базовий податковий (звітний) період встановлюється відповідно до пункту 266.6 статті 266 Податкового кодексу України.

          3.7. Порядок обчислення суми податку

          Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості у порядку, встановленому підпунктами 266.7 та 266.8 ст. 266 Податкового кодексу України.

          3.8. Порядок сплати податку

          Податок сплачується відповідно до пункту 266.9 статті 266 Податкового кодексу України.

          3. 9. Строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку

          Строки та порядок подання звітності  про обчислення і сплату податку визначені відповідно до пп. 266.7.5 пункту 266.7, 266.10, 266.9 статті 266 Податкового кодексу України.

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                   Додаток №3.1

                                                                                               до рішення   сесії

Голованівської селищної ради

                                                                                                                      від 07 червня 2022 року №690   

 

СТАВКИ
податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Ставки встановлюються на території селищної ради та вводяться в дію з 01 січня 2023 року.

Адміністративно-територіальна одиниця,
на яку поширюється дія рішення органу місцевого самоврядування:

Код області

Код району

Код КОАТУУ

Назва

35

214

3521455100

Голованівська селищна рада

 

 

 

 

 

Класифікація будівель та споруд
(відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, затвердженого наказом Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 17.08.2000 р. № 507)

Ставки податку
(у % від розміру мінімальної заробітної плати)

за 1 кв. метр

Код

Назва

Для юридичних осіб

Для фізичних осіб
(в т. ч. ФОП)

 

 

1 зона*

2

зона*

3

зона*

1

зона*

2

зона*

3

зона*

1

2

3

4

5

6

7

8

11

Будівлі житлові**

х

х

х

х

х

х

111

Будинки одноквартирні**

х

х

х

х

х

х

1110

Будинки одноквартирні**

х

х

х

х

х

х

 

 

х

х

х

х

х

х

1110.1

Будинки одноквартирні масової забудови **

0,2

х

х

0,1

х

х

1110.2

Котеджі та будинки одноквартирні підвищеної комфортності **

0,2

х

х

0,1

х

х

1110.3

Будинки садибного типу **

0,2

х

х

0,1

х

х

1110.4

Будинки дачні та садові **

0,2

х

х

0,1

х

х

112 

Будинки з двома та більше квартирами **

х

х

х

х

х

х

1121 

Будинки з двома квартирами** 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1121.1

Будинки двоквартирні масової забудови

0,2

х

х

0,1

х

х

1121.2

Котеджі та будинки двоквартирні підвищеної комфортності

0,2

х

х

0,1

х

х

1122 

Будинки з трьома та більше квартирами**

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1122.1

Будинки багатоквартирні масової забудови 

0,2

х

х

0,1

х

х

1122.2

Будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, індивідуальн

0,2

х

х

0,1

х

х

1122.3

Будинки житлові готельного типу 

0,2

х

х

0,1

х

х

113 

Гуртожитки**

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1130.1

Гуртожитки для робітників та службовців

0,2

х

х

0,2

х

х

1130.2

Гуртожитки для студентів вищих навчальних закладів** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1130.3

Гуртожитки для учнів навчальних закладів **

0,2

х

х

0,2

х

х

1130.4

Будинки-інтернати для людей похилого віку та інвалідів** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1130.5

Будинки дитини та сирітські будинки** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1130.6

Будинки для біженців, притулки для бездомних **

0,2

х

х

0,2

х

х

1130.9

Будинки для колективного проживання інші 

0,2

х

х

0,2

х

х

12 

Будівлі нежитлові

х

х

х

х

х

х

121 

Готелі, ресторани та подібні будівлі 

х

х

х

х

х

х

1211 

Будівлі готельні

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1211.1

Готелі

0,2

х

х

0,2

х

х

1211.2

Мотелі

0,2

х

х

0,2

х

х

1211.3

Кемпінги

0,2

х

х

0,2

х

х

1211.4

Пансіонати 

0,2

х

х

0,2

х

х

1211.5

Ресторани та бари 

0,2

х

х

0,2

х

х

1212 

Інші будівлі для тимчасового проживання 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1212.1

Туристичні бази та гірські притулки 

0,2

х

х

0,2

х

х

1212.2

Дитячі та сімейні табори відпочинку 

0,2

х

х

0,2

х

х

1212.3

Центри та будинки відпочинку 

0,2

х

х

0,2

х

х

1212.9

Інші будівлі для тимчасового проживання, не класифіковані раніше 

0,2

х

х

0,2

х

х

122 

Будівлі офісні **

х

х

х

х

х

х

1220 

Будівлі офісні **

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1220.1

Будівлі органів державного та місцевого управління**

0,2

х

х

0,2

х

х

1220.2

Будівлі фінансового обслуговування 

0,2

х

х

0,2

х

х

1220.3

Будівлі органів правосуддя**

0,2

х

х

0,2

х

х

1220.4

Будівлі закордонних представництв** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1220.5

Адміністративно-побутові будівлі промислових підприємств 

0,2

х

х

0,2

х

х

1220.9

Будівлі для конторських та адміністративних цілей інші 

0,2

х

х

0,2

х

х

123 

Будівлі торговельні 

х

х

х

х

х

х

1230 

Будівлі торговельні 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1230.1

Торгові центри, універмаги, магазини 

0,2

х

х

0,2

х

х

1230.2

Криті ринки, павільйони та зали для ярмарків** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1230.3

Станції технічного обслуговування автомобілів 

0,2

х

х

0,2

х

х

1230.4

Їдальні, кафе, закусочні та т. ін. 

0,2

х

х

0,2

х

х

 1230.5

Бази та склади підприємств торгівлі й громадського харчування 

0,2

х

х

0,2

х

х

1230.6

Будівлі підприємств побутового обслуговування 

0,2

х

х

0,2

х

х

1230.9

Будівлі торговельні інші 

0,2

х

х

0,2

х

х

124 

Будівлі транспорту та засобів зв'язку 

х

х

х

х

х

х

1241 

Вокзали, аеровокзали, будівлі засобів зв'язку та пов'язані з ними будівлі 

х

х

х

х

х

х

1241.1

 Автовокзали та інші будівлі автомобільного трнаспорту

0,2

х

х

0,2

х

х

1242 

Гаражі 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1242.1

Гаражі наземні 

0,2

х

х

0,2

х

х

1242.2

Гаражі підземні 

0,2

х

х

0,2

х

х

1242.3

Стоянки автомобільні криті 

0,2

х

х

0,2

х

х

1242.4

Навіси для велосипедів 

0,2

х

х

0,2

х

х

125 

Будівлі промислові та склади 

х

х

х

х

х

х

1251 

Будівлі промислові**

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1252.1

Резервуари для нафти, нафтопродуктів та газу** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1252.2

Резервуари та ємності інші** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1252.3

Силоси для зерна **

0,1

х

х

0,1

х

х

1252.4

Силоси для цементу та інших сипучих матеріалів **

0,2

х

х

0,2

х

х

1252.5

Склади спеціальні товарні **

0,1

х

х

0,1

х

х

1252.6

Холодильники **

0,2

х

х

0,2

х

х

1252.7

Складські майданчики **

0,2

х

х

0,2

х

х

1252.8

Склади універсальні** 

0,1

х

х

0,1

х

х

1252.9

Склади та сховища інші **

0,1

х

х

0,1

х

х

126 

Будівлі для публічних виступів, закладів освітнього, медичного та оздоровчого призначення 

х

х

х

х

х

х

1261 

Будівлі для публічних виступів 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1261.1

Театри, кінотеатри та концертні зали

0,2

х

х

0,2

х

х

1261.2

Зали засідань та багатоцільові зали для публічних виступів 

0,2

х

х

0,2

х

х

1261.3

Цирки 

0,2

х

х

0,2

х

х

1261.4

Казино, ігорні будинки 

0,2

х

х

0,2

х

х

1261.5

Музичні та танцювальні зали, дискотеки 

0,2

х

х

0,2

х

х

1261.9

Будівлі для публічних виступів інші 

0,2

х

х

0,2

х

х

1262 

Музеї та бібліотеки 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1262.1

Музеї та художні галереї **

0,2

х

х

0,2

х

х

1262.2

Бібліотеки, книгосховища **

0,2

х

х

0,2

х

х

1262.3

Технічні центри 

0,2

х

х

0,2

х

х

1262.4

Планетарії **

0,2

х

х

0,2

х

х

1262.5

Будівлі архівів **

0,2

х

х

0,2

х

х

1262.6

Будівлі зоологічних та ботанічних садів **

0,2

х

х

0,2

х

х

1263 

Будівлі навчальних та дослідних закладів

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1263.1

Будівлі науково-дослідних та проектно-вишукувальних установ 

0.2

х

х

0.2

х

х

1263.2

Будівлі вищих навчальних закладів 

0.2

х

х

0.2

х

х

1263.3

Будівлі шкіл та інших середніх навчальних закладів**  

0.2

х

х

0.2

х

х

1263.4

Будівлі професійно-технічних навчальних закладів**

0,2

х

х

х

х

х

х

1263.5

Будівлі дошкільних та позашкільних навчальних закладів **

0,2

х

х

0,2

х

х

1263.6

Будівлі спеціальних навчальних закладів для дітей з фізичними або розумовими вадами **

0,2

х

х

0,2

х

х

1263.7

Будівлі закладів з фахової перепідготовки 

0,2

х

х

0,2

х

х

1263.8 

Будівлі метеорологічних станцій, обсерваторій **

0,2

х

х

0,2

х

х

1263.9

Будівлі освітніх та науково-дослідних закладів інші **

0,2

х

х

0,2

х

х

1264 

Будівлі лікарень та оздоровчих закладів 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1264.1

Лікарні багатопрофільні територіального обслуговування, навчальних закладів **

0,2

х

х

0,2

х

х

1264.2

Лікарні профільні, диспансери **

0,2

х

х

0,2

х

х

1264.3

Материнські та дитячі реабілітаційні центри, пологові будинки** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1264.4

Поліклініки, пункти медичного обслуговування та консультації **

0,2

х

х

0,2

х

х

1264.5

Шпиталі виправних закладів, в'язниць та збройних сил **

0,2

х

х

0,2

х

х

1264.6

Санаторії, профілакторії та центри функціональної реабілітації **

0,2

х

х

0,2

х

х

1264.9

Заклади лікувально-профілактичні та оздоровчі інші **

0,2

х

х

0,2

х

х

1265 

Зали спортивні** 

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1265.1

Зали гімнастичні, баскетбольні, волейбольні, тенісні та т. ін. 

0,2

х

х

0,2

х

х

1265.2

Басейни криті для плавання 

0,2

х

х

0,2

х

х

1265.3

Хокейні та льодові стадіони криті 

0,2

х

х

0,2

х

х

1265.4

Манежі легкоатлетичні 

0,2

х

х

0,2

х

х

1265.5

Тири 

0,2

х

х

0,2

х

х

1265.6

Зали спортивні інші 

0,2

х

х

0,2

х

х

127 

Будівлі нежитлові інші 

х

х

х

х

х

х

1271 

Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства**

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1271.1

Будівлі для тваринництва **

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.2

Будівлі для птахівництва **

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.3

Будівлі для зберігання зерна **

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.4

Будівлі силосні та сінажні**

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.5

Будівлі для садівництва, виноградарства та виноробства **

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.6

Будівлі тепличного господарства **

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.7

Будівлі рибного господарства** 

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.8

Будівлі підприємств лісівництва та звірівництва **

0,2

х

х

0,2

х

х

1271.9

Будівлі сільськогосподарського призначення інші **

0.2

х

х

0,2

х

х

1272 

Будівлі для культової та релігійної діяльності**

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1272.1 

Церкви, собори, костьоли, мечеті, синагоги та т. ін. **

0.2

х

х

0,2

х

х

1272.2

Похоронні бюро та ритуальні зали 

0.2

х

х

0,2

х

х

1272.3

Цвинтарі та крематорії **

0.2

х

х

0,2

х

х

1273 

Пам'ятки історичні та такі, що охороняються державою **

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1273.1

Пам’ятки історії та архітектури **

0.2

х

х

0,2

х

х

1273.2

Археологічні розкопки, руїни та історичні місця, що охороняються державою **

0.2

х

х

0,2

х

х

1273.3

Меморіали, художньо-декоративні будівлі, статуї **

0.2

х

х

0,2

х

х

1274 

Будівлі інші, не класифіковані раніше **

х

х

х

х

х

х

  

 

х

х

х

х

х

х

1274.1

Казарми збройних сил **

0.2

х

х

0,2

х

х

1274.2

Будівлі міліцейських та пожежних служб **

0.2

х

х

0,2

х

х

1274.3

Будівлі виправних закладів, в'язниць та слідчих ізоляторів **

0.2

х

х

0,2

х

х

1274.4

Будівлі лазень та пралень 

0,2

х

х

0,2

х

х

1274.5

Будівлі з облаштування населених пунктів 

0,2

х

х

0,2

х

х

22

Трубопроводи, комунікації та лінії електропередачі

         х

х

х

х

       х

х

222

Місцеві трубопроводи та комунікації

         х

х

х

х

       х

х

2222

Місцеві трубопровідні системи для води та інших продуктів

         х

х

х

х

       х

х

2222.4

Водяні свердловини, колодязі, бювети

0.2

х

х

0.2

х

х

2224

Місцеві електро- та телекомунікаційні системи

         х

х

х

х

       х

х

2224.3

Трансформаторні станції та підстанції місцевих електромереж

0.2

х

х

0.2

х

х

23

Комплексні промислові споруди

         х

х

х

х

       х

х

230

Комплексні промислові споруди

х

х

х

х

х

х

2302

Споруди підприємств електроенергетики

         х

х

х

х

       х

х

2302.9

Споруди підприємств електро- та теплоенергетики інші 

0.2

х

х

0.2

х

х

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

*У разі визначення у рішенні про оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зон адміністративно-територіальної одиниці, щодо якої приймається рішення, ставки встановлюються залежно від зони. Без урахування зони ставки зазначаються у графі “1 зона”.

 

 

**Об'єкти  нерухомості, що класифікуються за цим підкласом звільняються/можуть звільнятися повністю, або частково від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до норм підпункту 266.2.2. пункту 266.2 та пункту 266.4 статті 266 ПКУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №4

до рішення  сесії

Голованівської селищної ради

 від 07 червня 2022 року №690  

        4.Податок на майно в частині  плати за землю.

           4.1.Платники  податку за землю

1.Платників  земельного податку визначено  статтею 269 Податкового кодексу України.

          4.2.Об’єкт оподаткування

1.Об’єкти оподаткування земельним податком визначено статтею 270 Податкового кодексу України.

          4.3. База оподаткування

Базу оподаткування земельним податком, визначено ст. 271 Податкового кодексу України.

          4.4.Ставка податку

Ставки земельного податку визначені у Додатку 4.1.           Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, відповідно до пункту 288.5 статті 288 Податкового кодексу України та не може бути меншою за розмір земельного податку.

          4.5. Пільги із сплати податку

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб та юридичних осіб встановлено відповідно статтями 281 та 282 Податкового кодексу України та додатком 4.2.  Земельні ділянки, які не підлягають оподаткуванню, визначені статтею 283 Податкового кодексу України.

          4.6.Податковий період

Базовий податковий (звітний) період для плати за землю встановлено статтею 285  Податкового кодексу України.

          4.7.Порядок обчислення плати за землю

 Порядок обчислення  плати за землю встановлюється відповідно ст. 286 Податкового кодексу України, з урахуванням статті 58 ПКУ.

          4.8. Строки оплати  за землю та порядок подання звітності

Строки сплати визначено статтею 287 Податкового кодексу України. Строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку встановлено пунктами 286.2-286.4 статті 286 ПКУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Додаток 4.1

                        до рішення сесії

                        Голованівської  селищної ради

                                                                                                                                     від 07 червня 2022 року №690

 

 

 

СТАВКИ

земельного податку

 

              Ставки встановлюються  на території Голованівської селищної  ради та вводяться в дію з 01.01.2023  року.

 

              Адміністративно-територіальна одиниця, на яку поширюється дія рішення органу місцевого самоврядування:

 

Код області

Код району

Код КОАТУУ

Назва

35

214

3521455100

Голованівська селищна рада

 

 

Вид цільового призначення земель

 

 

Ставки податку

(відсотків нормативної грошової оцінки)

за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження)

за земельні ділянки за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено

код

найменування

для юридичних осіб

для фізичних осіб

для юридичних осіб

для фізичних осіб

01                                Землі сільськогосподарського призначення

01.01

Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.02

Для ведення фермерського господарства

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.03

Для ведення особистого селянського господарства

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.04

Для ведення підсобного сільського господарства

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.05

Для індивідуального садівництва

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.06

Для колективного садівництва

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.07

Для городництва

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.08

Для сінокосіння та випасання худоби

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.09

Для дослідних і навчальних цілей

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.10

Для пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства

 

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.11

Для надання послуг у сільському господарстві

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.12

Для розміщення інфраструктури оптових ринків сільськогосподарської продукції

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.13

Для іншого сільськогосподарського призначення

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

01.14

Для цілей підрозділів 0101-01-13 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

02                                                     Землі житлової забудови

02.01

Для будівництва та обслуговування  житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)

 

 

0,1

 

 

0,1

 

 

X

 

 

X

02.02

Для колективного житлового будівництва

 

 

0,1

 

 

0,1

X

X

02.03

Для будівництва і обслуговування  багатоквартирного житлового будинку

 

 

0,1

 

 

0,1

X

X

02.04

Для будівництва і обслуговування  будівель тимчасового проживання

 

0,1

 

0,1

X

X

02.05

Для будівництва індивідуальних гаражів

0,2

0,2

X

X

02.06

Для колективного гаражного будівництва

0,2

0,2

X

X

02.07

Для іншої житлової забудови

0,2

0,2

 

 

X

X

02.08

Для цілей підрозділів 02.01-02.07 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

03                                                 Землі громадської забудови

03.01

Для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування

 

1

 

1

 

1

 

 

1

03.02

Для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти

 

1

 

1

 

1

 

1

03.03

Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров′я та соціальної допомоги

 

1

 

1

 

1

 

1

03.04

Для будівництва  та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій

 

1

 

1

 

1

 

1

03.05

Для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування

 

1

 

1

 

1

 

1

03.06

Для будівництва та обслуговування будівель екстериторіальних організацій та органів

 

1

 

1

 

1

 

1

03.07

Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі

 

3

 

3

 

5

 

5

03.08

Для будівництва та обслуговування об′єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування

 

3

 

3

 

5

 

5

03.09

Для будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ

 

3

 

3

 

5

 

5

03.10

Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури

 

3

 

3

 

5

 

5

03.11

Для будівництва та обслуговування будівель і споруд закладів науки

 

3

 

3

 

5

 

5

03.12

Для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування

 

3

 

3

 

5

 

5

03.13

Для будівництва та обслуговування будівель закладів побутового обслуговування

 

3

 

3

 

5

 

5

03.14

Для розміщення та постійної діяльності органів ДСНС

 

1

 

1

 

3

 

3

03.15

Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови

 

3

 

3

 

5

 

5

03.16

Для цілей підрозділів 03.01-03.15 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

04                                        Землі природно-заповідного фонду

04.01

Для збереження та використання біосферних заповідників

 

0,5

 

0,5

 

0,5

 

0,5

04.02

Для збереження та використання природних заповідників

0,5

0,5

0,5

0,5

04.03

Для збереження та використання національних природних парків

0,5

0,5

0,5

0,5

04.04

Для збереження та використання ботанічних садів

0,5

0,5

0,5

0,5

04.05

Для збереження та використання зоологічних парків

0,5

0,5

0,5

0,5

04.06

Для збереження та використання дендрологічних  парків

0,5

0,5

0,5

0,5

04.07

Для збереження та використання парків-пам′яток садово-паркового мистецтва

0,5

0,5

0,5

0,5

04.08

Для збереження та використання заказників

0,5

0,5

0,5

0,5

04.09

Для збереження та використання заповідних урочищ

0,5

0,5

0,5

0,5

04.10

Для збереження та використання пам′яток природи

0,5

0,5

0,5

0,5

04.11

Для збереження та використання регіональних ландшафтних парків

0,5

0,5

0,5

0,5

05                             Землі іншого природоохоронного призначення

06              Землі оздоровчого призначення (землі, що мають природні лікувальні

властивості, які використовуються або можуть використовуватись для

профілактики захворювань і лікування людей)

06.01

Для будівництва та обслуговування санаторно-оздоровчих закладів

0,5

0,5

0,5

0,5

06.02

Для розробки родовищ природних лікувальних ресурсів

0,5

0,5

0,5

0,5

06.03

Для інших оздоровчих цілей

0,5

0,5

0,5

0,5

06.04

Для цілей підрозділів 06.01-06.03 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

07                                               Землі рекреаційного призначення

07.01

Для будівництва  та обслуговування об′єктів рекреаційного  призначення

0,5

0,5

0,5

0,5

07.02

Для будівництва та обслуговування об′єктів фізичної культури і спорту

0,5

0,5

0,5

0,5

07.03

Для індивідуального дачного будівництва

0,5

0,5

0,5

0,5

07.04

Для колективного дачного будівництва

0,5

0,5

0,5

0,5

07.05

Для цілей підрозділів 07.01-07.04 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

08                                   Землі історико-культурного призначення

08.01

Для забезпечення охорони об′єктів культурної спадщини

0,5

0,5

0,5

0,5

08.02

Для розміщення та обслуговування музейних закладів

0,5

0,5

0,5

0,5

08.03

Для іншого історико-культурного призначення

0,5

0,5

0,5

0,5

08.04

Для цілей підрозділів 08.01-08.03 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

09                              Землі лісогосподарського призначення

09.01

Для ведення лісового господарства і пов′язаних  з ним послуг

 

0,1

 

0,1

 

0,1

 

0,1

09.02

Для іншого лісогосподарського призначення

 

0,1

 

0,1

 

0,1

 

0,1

09.03

Для цілей підрозділів 09.01-09.02 та для збереження та використання  земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

10                                                  Землі водного фонду

10.01

Для експлуатації та догляду за водними об′єктами

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.02

Для облаштування та догляду за прибережними захисними смугами

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.03

Для експлуатації та догляду за смугами відведення

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.04

Для експлуатації та догляду за гідротехнічними, іншими водогосподарськими спорудами і каналами

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.05

Для догляду за береговими смугами водних шляхів

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.06

Для сінокосіння

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.07

Для рибогосподарських потреб

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.08

Для культурно-оздоровчих потреб, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.09

Для проведення науково-дослідних робіт

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.10

Для будівництва та експлуатації гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.11

Для будівництва та експлуатації санаторіїв та інших лікувально-оздоровчих закладів у межах прибережних захисних смуг морів, морських заток і лиманів

 

3

 

3

 

5

 

5

 

10.12

Для цілей підрозділів 10.01-10.11 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

11                                                Землі промисловості

11.01

Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов′язані з користуванням надрами

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

11.02

Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

11.03

Для розміщення  та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

11.04

Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води)

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

11.05

Для цілей підрозділів 11.01-11.04 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

12                                                      Землі транспорту

12.01

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту

 

0,25

 

0,25

 

3

 

3

12.02

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд морського транспорту

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

12.03

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд річкового транспорту

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

12.04

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства

 

 

3

 

 

3

 

 

5

 

 

5

12.05

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд авіаційного транспорту

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

12.06

Для розміщення та експлуатації об′єктів трубопровідного транспорту

 

 

3

 

 

3

 

 

5

 

 

5

12.07

Для розміщення та експлуатації  будівель і споруд міського електротранспорту

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

12.08

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій

 

 

3

 

 

3

 

 

5

 

 

5

12.09

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд іншого наземного транспорту

 

 

3

 

 

3

 

 

5

 

 

5

12.10

Для цілей підрозділів 12.01-12.09 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

13                                                                 Землі зв′язку

13.01

Для розміщення та експлуатації об′єктів і споруд телекомунікацій

 

3

 

3

 

5

 

5

13.02

Для розміщення та експлуатації будівель та споруд об′єктів поштового зв′язку

 

3

 

3

 

5

 

5

13.03

Для розміщення та експлуатації інших технічних засобів зв′язку

 

3

 

X

 

5

 

X

13.04

Для цілей підрозділів 13.01-13.03, 13.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

 

X

 

 

X

 

 

X

 

 

X

14                                                    Землі енергетики

14.01

Для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об′єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організації

 

 

 

3

 

 

 

 

3

 

 

 

5

 

 

 

5

14.02

Для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об′єктів передачі електричної та теплової енергії

 

 

3

 

 

3

 

 

5

 

 

5

14.03

Для цілей підрозділів 14.01-14.02 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

X

 

X

 

X

 

X

15                                                                Землі оборони

15.01

Для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил

 

1

 

1

 

3

 

3

15.02

Для розміщення та постійної діяльності військових частин (підрозділів) Національної гвардії

 

1

 

1

 

3

 

3

15.03

Для розміщення та постійної діяльності Держприкордонслужби

 

1

 

1

 

3

 

3

15.04

Для розміщення та постійної діяльності СБУ

 

1

 

1

 

3

 

3

15.05

Для розміщення та постійної діяльності Держспецтрансслужби

 

1

 

1

 

3

 

3

15.06

Для розміщення та постійної діяльності Служби зовнішньої розвідки

 

1

 

1

 

3

 

3

15.07

Для розміщення та постійної діяльності інших, утворених відповідно до законів, військових формувань

 

1

 

1

 

3

 

3

15.08

Для цілей підрозділів 15.01-15.07  та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду

 

X

 

X

 

X

 

X

16        Землі запасу                                                           1

17        Землі резервного фонду                                        1

18        Землі загального користування                           1

19        Для цілей підрозділів 16-18 та для збереження та використання земель природно-

            заповідного фонду                                                X

 

 

 

                                                                                                                                                        

Додаток 4. 2

до рішення сесії                                                                                                     Голованівської  селищної ради                                                                 

                                        від 07 червня 2022 року №690  

 

ПЕРЕЛІК
пільг для фізичних та юридичних осіб, наданих
відповідно до п.п.282.1.4., п.282.1 статті 282 та ст.281  Податкового
кодексу України, із сплати земельного податку1

Пільги встановлюються на території Голованівської селищної ради та вводяться в дію
 з 01.01.2023  року.

Адміністративно-територіальні одиниці або населені пункти, або території об’єднаних територіальних громад, на які поширюється дія рішення ради:

Код області

Код району

Код КОАТУУ

Назва

35

214

3521455100

Голованівська селищна рада

 

 

 

Група платників, категорія/цільове призначення
земельних ділянок

Розмір пільги
(відсотків суми податкового зобов’язання за рік)

 

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб:

 

1. органи державної влади та органи місцевого самоврядування , органи прокуратури заклади, установи та організації,  військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

 

 

 

100

2.Державні, комунальні підприємства та комунальні некомерційні підприємства, установи, організації, що повністю або частково фінансуються з бюджету та внесені до реєстру неприбуткових установ та організацій

 

100

3.Комунальні підприємства,  майно або його частка яких належить до сфери управління органу місцевого самоврядування чи органу виконавчої влади;

100

 

 

 

 

__________________________________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь