Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Контроль за дотриманням порядку проведення розрахунків у сфері роздрібної торгівлі пальним.

Дата: 20.12.2022 10:44
Кількість переглядів: 73

Контроль за дотриманням порядку проведення розрахунків у сфері роздрібної торгівлі пальним.

 

Державна податкова служба України для забезпечення декларування суб’єктами господарювання реальних доходів від провадження господарської діяльності продовжує здійснення постійного контролю за дотриманням порядку проведення розрахунків суб’єктами господарювання під час роздрібної торгівлі пальним.

Для здійснення контролю працівниками податкового аудиту постійно аналізується діяльність суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж пального через АЗС (АГЗС). При цьому використовується інформація з різних джерел, як із зовнішніх (інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб’єктів господарювання та громадян), так і з внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо).

Так, у січні – листопаді 2022 року територіальними підрозділами фактичних перевірок ДПС з метою запобігання та виявлення порушень законодавства платниками податків у сфері роздрібного продажу пального проведено 919 фактичних перевірок АЗС (АГЗС).

За результатами розгляду матеріалів фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 293,3 млн гривень.

Оскільки в Україні почала діяти нова система нафтопродуктозабезпечення, яку побудували на заміну знищеним довоєнним джерелам постачання, працівники ДПС під час проведення фактичних перевірок особливу увагу приділяють документам, які підтверджують облік та походження товарів (пального), що на момент перевірки знаходяться у місці їх продажу, відповідно до п. 12 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Так, під час проведення перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним, територіальними підрозділами фактичних перевірок ДПС у січні – листопаді 2022 року встановлено 218 випадків продажу пального з порушенням обліку товарних запасів, що передбачає фінансову відповідальність на загальну суму штрафних (фінансових) санкцій 191,3 млн гривень.

Звертаємо увагу, що у разі встановлення випадків реалізації пального на АЗС (АГЗС) без видачі відповідного розрахункового документу просимо терміново інформувати територіальні органи Державної податкової служби України для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для детального та якісного розгляду наданих звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання та надавати будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь