Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

У якому розмірі призначається допомога по безробіттю особам, звільненим з роботи за невиконання трудових обов’язків?

Дата: 23.12.2022 14:45
Кількість переглядів: 51

У якому розмірі призначається допомога по безробіттю особам, звільненим з роботи за невиконання трудових обовязків?

Частиною 3 статті 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (зі змінами) передбачено, що на призначення допомоги по безробіттю у мінімальному розмірі мають право застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які звільнені з останнього місця роботи відповідно до пункту 3 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України (систематичне невиконання без поважних причин обов’язків, покладених на працівника трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку (якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного стягнення)).

Водночас не має значення тривалість страхового стажу (за 12 місяців до реєстрації як безробітного) – навіть, якщо він становить не менше 7 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі.

Також у мінімальному розмірі призначається допомога по безробіттю особам, звільненим з останнього місця роботи (служби) з підстав, передбачених:

-  пунктами 7 - 7-3 частини першої статті 36, пунктами 47 і 8 частини першої статті 40, статтями 41 (крім пунктів 5 та 6 частини першої) і 45 Кодексу законів про працю України;

- пунктами 344-1 частини першої статті 84 Закону України «Про державну службу»;

- пунктами 6 і 10 частини першої статті 77 Закону України «Про Національну поліцію»;

- пунктами 33-15 частини першої статті 51 Закону України «Про прокуратуру»;

- пунктами 3 - 3-2 частини першої статті 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами.

Довідково. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю встановлено  величиною 650 грн. На період дії карантину та протягом 30 календарних днів після його закінчення цей мінімальний розмір збільшено до 1 000 грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2022 № 928 продовжено термін дії карантину до 31.12.2022.

Ознайомитись із постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 13.04.2020 за № 344/34627, якою збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю, можна на вебсторінці Державного центру зайнятості   https://www.dcz.gov.ua/sites/default/files/postanova_no_217.pdf

Є питання, що стосуються сфери зайнятості та виплати допомоги по безробіттю? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь