Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

За рахунок яких коштів виплачується роботодавцям компенсація за працевлаштування осіб з інвалідністю?  

Дата: 23.02.2023 15:11
Кількість переглядів: 74

 

За рахунок яких коштів виплачується роботодавцям компенсація за працевлаштування осіб з інвалідністю?

 

Компенсація на працевлаштування зареєстрованих безробітних – осіб з інвалідністю виплачується за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Це питання врегульоване пунктом 7 Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року124. Визначено, що у разі працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних компенсації виплачуються за рахунок та в межах коштів, передбачених на ці цілі в бюджеті Фонду соціального  захисту осіб з інвалідністю.

Також зазначимо, що постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого                 2023 року120 Деякі питання соціального захисту осіб з інвалідністю (набрала чинності 14 лютого 2023 року) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на соціальний захист осіб з інвалідністю. Пунктом 4 цього Порядку визначено, що бюджетні кошти (кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою “Соціальний захист осіб з інвалідністю”) спрямовуються, серед іншого, для фінансування заходів сприяння зайнятості осіб з інвалідністю, визначених статтями 24-1 і 26, частиною другою статті 27 Закону України “Про зайнятість населення” (працевлаштування осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб)

Постанова Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2023 року120 на урядовій вебсторінці за посиланням http://surl.li/exphh

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування . Контакти тут http://surl.li/emipw

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

#Електронний_кадровий_клуб #служба_зайнятості

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За рахунок яких коштів виплачується роботодавцям компенсація за працевлаштування осіб з інвалідністю?

 

Така компенсація виплачується за рахунок коштів Фонду соціального  захисту осіб з інвалідністю.

Вказане передбачено пунктом 7 Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023124. Визначено, що у разі працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних компенсації виплачуються за рахунок та в межах коштів, передбачених на ці цілі в бюджеті Фонду соціального  захисту осіб з інвалідністю.

Також зазначимо, що постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2023120 Деякі питання соціального захисту осіб з інвалідністю (набрала чинності 14.02.2023) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на соціальний захист осіб з інвалідністю. Пунктом 4 цього Порядку визначено, що бюджетні кошти (кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою “Соціальний захист осіб з інвалідністю”) спрямовуються, серед іншого, для фінансування заходів сприяння зайнятості осіб з інвалідністю, визначених статтями 24-1 і 26, частиною другою статті 27 Закону України “Про зайнятість населення” (працевлаштування осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб)

Примітка. Ознайомитись з текстом постанови № 120 можна на урядовій вебсторінці.

 

https://www.kmu.gov.ua/npas/deiaki-pytannia-sotsialnoho-zakhystu-osib-z-invalidnistiu-i040223-120

 

#Електронний_кадровий_клуб

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь