Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Ваучер на навчання: хто може його отримати та як здобути нові навички?

Дата: 22.03.2023 14:04
Кількість переглядів: 82

Однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. 

Що таке ваучер?     

Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право  пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

За якими професіями можна навчатися?

Навчатися за ваучером можна за 70 професіями та спеціальностями , зокрема у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування, самостійно обравши професію або спеціальність, заклад освіти у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну.

Хто має право на отримання ваучера?     

Право  на отримання ваучера мають громадяни, які здобули професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості та:

вік яких становить 45+ (до досягнення пенсійного віку), а страховий стаж є не меншим 15-ти років;

які були звільнені з військової служби (крім строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, ДСНС, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв'язку із скороченням чисельності штату, або за станом здоров'я;

які були звільнені з військової служби після участі АТО/ООС;

внутрішньо переміщеним особам, та особам з інвалідністю працездатного віку за відсутності для них підходящої роботи;

        особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;

особи, які отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії, перебуваючи безпосередньо в районах проведення воєнних (бойових) дій.

Яка вартість ваучера?

Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а це майже 27 тис. грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа доплачує самостійно.

Нагадаємо, що Законом України «Про Державний бюджет України на  2023 рік» установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в станом на 01 січня 2023 року у розмірі 2684 грн.

Як отримати ваучер? Відповідь на це питання отримайте у найближчій філії обласного центру зайнятості або її структурних підрозділах. Контакти тут http://surl.li/eghis Ми є у Telegram t.me/dcz_kir Корисну інформацію, що стосуються отримання ваучера, черпайте  тут http://surl.li/feqeq

Тож, Державна служба зайнятості пропонує вам скористатися унікальною нагодою і радить не зупинятись на професійних досягненнях. Йдіть в ногу з часом – навчайтесь та будьте затребуваним фахівцем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь