Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Святкуємо Світлу Пасху разом

Дата: 17.04.2023 13:48
Кількість переглядів: 97

    Великдень - це не тільки найбільше релігійне свято православних християн, це й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують. В цей день усіх бажаючих, перебуваючих на обліку,  нашим волонтером- священиком храму Святого Апостола Іоанна Богослова, були запрошені на святкову  службу.

   З Великодніми передзвонами входить у наші домівки та серця найбільш величне християнське свято – Воскресіння Христове. День, що сповнює нас світлою радістю, спокоєм та глибокою вірою у всемогутність Господньої любові. З великими сподіваннями зустрічаємо ми Великдень 2023 року. Зі щирою надією несемо до Господа свої молитви: щоб дарував як найперше перемогу Україні, здоров’я і світлу долю усім українцям, швидше повернув до рідних домівок наших воїнів, у стрімкій життєвій круговерті оберігав нас від спокус та розчарувань. Ми просимо миру, Божої благодаті для кожної української родини. І полишаючи сумніви та безнадію, як ніколи палко віримо в перемогу добра над тим злом, яке підступно прийшовши на нашу землю змушує страждати мільйони українців. Нехай же чудо Воскресіння Христового зміцнює усіх  на життєвому шляху, спонукає до милосердя та добрих вчинків, додає сил, аби гідно пройти усі випробування.

    Кожен, хто шанує це свято, отримує надію на порятунок, адже воскрес Христос. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє.

   Знаємо, як непросто кожному з нас дались ці місяці війни. Усі ми мріємо провести Великдень удома, разом із родиною і друзями. Та навіть якщо ви далеко від рідних стін, атмосферу затишку можна створити  самим: виготовляючи разом з дітьми крашанки й писанки, випекти домашню паску.

    В Голованівську,  на центральній площі,  розгорнута виставка пасхальних писанок. Яскраві, різнобарвні, з неповторною українською тематикою:  яскраве сонце,  блакитне небо, неосяйні поля пшениці, червона калина, квіткові узори, дубове листя, наша родюча земля, відродження, пробудження природи, лелеки та інше.

19 квітня, вдень проведення чергової  реєстрації,  бажаючі наші підоблікові відвідають виставку та матимуть змогу пригоститися різноманітними крашанками, великодніми смаколиками уже під час самої реєстрації.

   З давніх-давен яйця асоціювалися з народженням нового життя. На Великдень ми даруємо їх один одному гарними, розфарбованими в різноманітних кольорах (крашанки) або прикрашеними різними малюнками (писанки), також вони символізують довголіття та наснагу до життя.

    Писанка – маленьке диво, що пройшло крізь віки. Вона вражає витонченістю стилю та довершеністю змісту. Не дає нам забути, якого ми роду. Цей унікальний витвір, можливо, найчарівніша візитівка України.

   Віримо, що зі світлими помислами, щирою молитвою, підтримкою  та любов’ю один до одного ми зуміємо подолати всі негаразди. У ці святкові Пасхальні дні щиро бажаємо Всім радості, злагоди й добра. Аби щастям, теплом і любов’ю повнились Ваші домівки, а віра ніколи не полишала серця! 

 

 

Голованівський районний сектор №2

філії  ДУ «Центр пробації»

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь