Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

28 червня - день Конституції України!

Дата: 29.06.2023 12:49
Кількість переглядів: 74

       День прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.  

            Ми знову захищаємо нашу незалежність і нашу Конституцію, зі зброєю в руках і кожен на своєму фронті: інформаційному, дипломатичному та економічному. Українці сьогодні виборюють основне конституційне право. Це право – жити! Жити щасливо, вільно і цивілізовано у суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій державі, а не як темні невігласи у федерації варварства, терору та зла.

            Українські захисники, боронячи Батьківщину, відстоюють і кожну статтю Основного Закону: «Закону сили права, а не права сили, і Закону, якого дотримуються, в країні, яка поважає гідність і свободу людей».

            28 червня з нагоди Дня Конституції України Голованівським районним сектором №2 філії Державної  установи «Центр пробації» в Кіровоградській області була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Гарантії реалізації конституційних прав та свобод людини і громадянина». Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації, що права і свободи людини та громадянина, закріплені Конституцією України, є невичерпними, вони гарантуються і не можуть бути скасовані.

            Конституційні гарантії прав і свобод людини і громадянина – це об’єктивні умови і засоби, які забезпечують фактичну реалізацію та всебічну охорону прав і свобод особи.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності органів державної влади та держави загалом. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

            Під час заходу підоблікові клієнти пробації прослухали історичні факти про створення Конституції України,  підвищили свої  знання про  конституційні права та обов’язків громадян у демократичній державі, заснованій на повазі до прав і свобод людини, ознайомилися зі змістом та зачитали деякі статті з Конституції.

             В ці нелегкі для країни дні хочу подякувати кожному, хто робить усе, аби Україна залишалася єдиною, соборною та незалежною державою. Перед усім – українським військовим. Саме вони – Герої сьогодення – які виборюють нам із Вами право жити під мирним небом.

 

 

Голованівський районний сектор №2

філії Державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь