Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Стартап у бізнес через «єРобота»: у Кропивницькому запрацює крафтова пекарня-кав’ярня

Дата: 31.07.2023 16:39
Кількість переглядів: 48

Ідея створення крафтової кавярні виникла у кропивничанина Мацкевича Олексія Борисовича уже давно, але втілити її в життя ніяк не вдавалося. У власних силах чоловік не сумнівався, однак без фінансового підґрунтя реалізувати свою бізнес-ідею було неможливо.

Свого часу Олексій Борисович працював помічником кухаря в Америці, Польщі та на Кіпрі, проходив кулінарні курси, брав участь у  розробці меню для різноманітних закладів України та був приватним кухарем у кейтеринговій компанії. 

З місцевих медіа Олексій Борисович дізнався про дію урядової програми безповоротних грантів для створення власної справи з нуля та діючого бізнесу «єРобота». Ознайомившись з умовами цієї програми, чоловік зрозумів, що це дієва допомога від держави для генерування бізнес-ідей, реалізації амбітних проєктів та створення нових робочих місць. Маючи досвід роботи за кордоном, чоловік вирішив принести нове бачення випічки і в Україну. Тож, головна ідея стартапу Олексія Борисовича – домашня випічка та солодощі, виготовлені із якісної продукції за старовинними чи традиційними рецептами.

«Я планую створити кав’ярню із затишним інтер’єром, де проходитимуть соціальні та благодійні акції. Це буде також і підтримка молодих художників, які матимуть можливість виставляти свої роботи на стінах закладу», – зазначив Олексій Мацкевич.

Гаяти часу чоловік не став і одразу почав діяти:

  • подав заявку та свій бізнес-план через Портал Дія;

  • пройшов перевірку своєї ділової репутації;

  • презентував свій бізнес-план членам комісії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Пройшовши ці кроки для реалізації своєї ідеї, він отримав схвальне рішення від уповноваженого державного органу про надання гранту.

«Підтримка від держави на сьогодні це для мене можливість втілити мрію. Я вже давно хотів займатися власною справою і набирався досвіду, аби відкрити цей заклад якісно та ексклюзивно. Я переконаний, що крафтова кав’ярня-пекарня матиме попит серед містян, а у майбутньому це стане можливістю відкриття мережі подібних закладів. Готувати випічку й солодощі планую самостійно», – стверджує підприємець.

Наразі чоловік планує створити у кав’ярні 16 посадкових місць, а до роботи залучити двох працівників – баристу та касира. Старт узяв, а далі – лише перемога і повна професійна реалізація.

Тим, хто має давню мрію, вміє креативно мислити, готовий ризикувати заради успіху, саме час створювати власну справу. Держава готова подати вам руку допомоги. Беріть участь у грантовій програмі «єРобота», а за консультацією звертайтеся до фахівців Кіровоградського обласного центру зайнятості за номером телефону +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.

 Умови надання гранту можна переглянути тут. Як подати заяву? Детальна інструкція на порталі ДІЯ.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь