Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Аналітична довідка  « Про  роботу із зверненнями громадян за  2023 рік у порівнянні з 2022 роком в Голованівській селищній раді»

Дата: 08.01.2024 10:37
Кількість переглядів: 105

Аналітична довідка

 « Про  роботу із зверненнями громадян за  2023 рік у порівнянні з 2022 роком в Голованівській селищній раді»

 

У  2023 році робота із зверненнями громадян, що надійшли до Голованівської селищної ради проводилась відповідно  до вимог Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07 лютого 2008 року  № 109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" та розпорядження голови Голованівської районної державної адміністрації від 14 лютого 2008 року № 87-р «Про забезпечення виконання в районі Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109».

Протягом 2023 року до селищної ради надійшло 263 звернення громадян. За формою надходження: через гарячу лінію – 72 особи, 191 особа звернулись з заявами.

За видами звернень домінують заяви (клопотання) – 262 заява, з яких 17 -  колективні звернення, 1 скарга. Тому, з урахуванням колективних звернень до селищної ради протягом року звернулось 846 осіб.

За категорією авторів звернень порівняно з 2022 роком переважають особи, що є пенсіонерами, безробітні та особи  з інвалідністю.

Структура звернень за актуальністю тематики, порівняно з аналогічним періодом 2022 року істотно не змінилась, так як і минулого року переважають  звернень у сфері  соціального захисту населення, а саме надання адресної матеріальної та гуманітарної допомоги - 128 (49 % від загальної кількості звернень). Це зумовлено тим, що з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, крім жителів громади зареєструвалась та продовжує реєструватись велика кількість внутрішньо переміщених з інших регіонів країни осіб, які потребують постійної допомоги, також допомоги потребують військовослужбовці, що отримали поранення під час участі в бойових діях. З  питань діяльності комунального господарства – 50 (19 % від загальної кількості); праця і заробітна плата – 32 (12 % від загальної кількості); аграрної політики - 18 (7 % від загальної кількості); охорона здоров’я – 11 (4% від загальної кількості); 9 %  - інші питання. 

За результатами розгляду: вирішено позитивно – 107, дано роз’яснення – 156.

Селищною радою та структурними підрозділами приділяється велика увага зверненням, які надійшли від внутрішньо переміщених осіб,  інвалідів, ветеранів та інших категорій мало захищених верств населення,  а також  членів сімей військовослужбовців, які загинули боронячи Україну, які брали або беруть участь у визволенні нашої Батьківщини, членів їх сімей, військовослужбовців, що отримали поранення під час участі в бойових діях.

Усі звернення, що надійшли до селищної ради протягом  2023 року розглядались своєчасно, без порушень строків, установлених законодавством. Автори звернень обов’язково повідомлялися про результати розгляду рекомендованими листами. Не допускалось надання неоднозначних, необґрунтованих, неповних відповідей на звернення громадян.

Селищною радою забезпечується щомісячний моніторинг додержання законодавства з питань звернень громадян.

Керівництвом селищної ради проводиться особистий прийом громадян.

Розпорядженням Голованівського селищного голови від 30 січня 2023 року № 7-ос затверджено графік особистого прийому громадян керівництвом  селищної ради та графік особистого прийому громадян начальниками структурних підрозділів Голованівської селищної ради.

Робота із зверненнями громадян виноситься на розгляд виконавчого комітету селищної ради, висвітлюється в місцевих ЗМІ та на офіційному сайті Голованівської селищної ради.

Питання роботи із зверненнями громадян, організації їх особистого прийому знаходиться під постійним контролем керівництва селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь