Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Реалізація  пілотного проєкту імплементації  міжнародних  стандартів правосуддя, дружнього до дитини

Дата: 23.02.2024 08:38
Кількість переглядів: 81

Реалізація  пілотного проєкту імплементації  міжнародних  стандартів правосуддя, дружнього до дитини

20.02.2024 року в приміщенні Голованівської районної державної (військової) адміністрації відбулася спільна нарада в якій прийняли участь працівники обласної, окружної прокуратури, поліції, соціальних служб, служби в справах дітей, систем  надання безоплатної вторинної правової допомоги. Нарада проводилась з питань реалізації пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

Кіровоградська область є однією із областей – учасниць пілотного проєкту, щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, у практичну діяльність затвердженого спільним наказом Офісу Генерального прокурора, Міністерства Внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціальної політики від 01.06.2023 року  №150/ 445/2077/5/187/ «Про запровадження та реалізацію пілотного проєкту щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, у практичну діяльність» (далі - пілотний проєкт).  Наказом затверджено порядок  та план заходів реалізації вказаного пілотного проєкту.

Пілотний проєкт запроваджується з метою забезпечення при здійсненні досудового розслідування, судового розгляду у кримінальних провадженнях за участю неповнолітніх, а також при виконанні покарань щодо неповнолітніх ефективної реалізації існуючих обов'язкових універсальних та європейських стандартів захисту та забезпечення прав дітей, виконання вимог міжнародного законодавства.

Порядок застосовується під час здійснення кримінального провадження за участю дитини - потерпілої та тієї, яка потрапила у конфлікт із законом.

Реалізація пілотного проєкту ґрунтується на забезпеченні найкращих інтересів дитини, координації та взаємодії суб'єктів реалізації пілотного проєкту з метою напрацювання та впровадження в практичну діяльність уніфікованих підходів до реалізації принципів правосуддя, дружнього до дитини, відповідно до стандартів діяльності фахівців у сфері правосуддя щодо дітей у кримінальному провадженні та при виконанні покарань щодо неповнолітніх.

Під час наради присутні розглянули важливі питання впровадження пілотного проєкту в практичну діяльність, обговорили основні аспекти та напрями.

 

Голованівський РС №2
Центр пробації
в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь