Голованівська селищна рада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи передбачено створення спеціальних умов для проходження профнавчання особами з інвалідністю внаслідок війни в рамках експериментального проекту?

Дата: 15.05.2024 10:57
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Чи передбачено створення спеціальних умов для проходження профнавчання особами з інвалідністю внаслідок війни в рамках експериментального проекту?

 

Так, передбачено.

Нагадаємо, що під експериментальним проектом мається на увазі проект організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, що запроваджено з 19 вересня 2023 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 року № 984.

Цією ж постановою затверджено порядок реалізації експериментального проекту. Пункт 6 його передбачає, що професійне навчання осіб з інвалідністю внаслідок війни організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

Центр професійної (професійно-технічної) освіти має створити таким здобувачам освіти відповідні умови для професійного навчання – диференційований підхід до розроблення освітньої програми, розумне пристосування навчального місця, забезпечення необхідними навчально-методичними матеріалами та інформаційно-комунікаційними технологіями для організації освітнього процесу згідно із законодавством, безперешкодний доступ до будівель, споруд і приміщень закладу освіти відповідно до державних будівельних норм, стандартів і правил тощо.

З повним текстом відповідного Порядку можна ознайомитися на урядовій вебсторінці https://salo.li/B7A21F4

Є питання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів. Контакти тут http://surl.li/emipw

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь